Start van hoofdcontent

VELSERBROEK

nl

Licht dooft rond het huis van Mart Jungbacker: "In deze tijd kan je het niet meer maken"

22 november 2022, 11.14 uur · Door Fred Segaar

Zijn huis was in de maand december altijd een baken van licht. Maar aan die traditie komt een eind. Voor het eerst in jaren is het straks donker rond de woning van Mart Jungbacker aan de Westelijke Randweg in Velserbroek. Over de reden kan hij kort zijn:  "De energieprijzen rijzen de pan uit. En ook ik moet op de centjes letten. Daar komt bij dat ik vind dat ik het niet kan maken tegenover mensen die geen nagel hebben om aan hun kont te krabben."

Normaal gesproken begon hij rond deze tijd met de voorbereidingen, want voor Sinterklaas moest alle kerstversiering aan zijn huis hangen. Familie en vrienden werden opgetrommeld, er werd eten en drinken geregeld en dan werd zijn huis in één dag in het licht gezet. Voor duizenden automobilisten die er dagelijks passeerden was het een vertrouwd beeld. Zo ging het jaren, tot nu.

tekst gaat verder onder de reportage uit december 2019

Een zee van licht vlak bij de Velsertunnel - NH Nieuws

"Spijtig", zegt Mart, "maar ik denk dat het beter is zo. Ik ben een tijdje geleden van de trap gevallen. Gelukkig zonder ernstige gevolgen. Maar het zet je wel aan het denken. Is het wel verstandig weer het dak op te gaan? Maar dat is niet de belangrijkste reden. Ik denk dat het naar andere mensen toe geen goed signaal is. Dus zet ik er een punt achter. Jammer ja, maar zo gaan die dingen."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]