Ga naar Content

Blaricum trekt knip voor nieuwe steiger KNRM: nieuwe boot kan anders niet aanleggen

Blaricum wil flink de portemonnee trekken voor een nieuwe steiger voor de KNRM. De steiger is hard aan vervanging toe. Met een bedrag van 116.000 euro wil de gemeente een aanzet geven voor een modern KNRM-station aan het Stichtse Strand en tegelijkertijd wil de gemeente het beheer van de steiger overdragen aan de reddingsbrigade.

Foto: KNRM Blaricum

De huidige steiger is uit 1995 en na meer dan een kwart eeuw later is het echt nodig om een nieuwe steiger en botenhelling te realiseren. Volgens de gemeente is de steiger onveilig, verkeert deze in slechte staat en is ook niet meer geschikt voor het zwaardere type reddingsboten. En het is juist de bedoeling dat de Blaricumse KNRM begin volgend jaar zo'n nieuwe boot gaat kopen. 

De steiger is nu nog eigendom van de gemeente. Daardoor is Blaricum verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de vervanging daarvan. De gemeente wil deze taken overdragen aan de KNRM, zodat de reddingsmaatschappij straks zelf alles in beheer heeft.

De KNRM is verantwoordelijk voor het botenhuis en het bemanningsverblijf. Beide gaat de reddingsmaatschappij herbouwen. 

Niet aanmeren

Als Blaricum alleen zou kiezen voor een grondige renovatie, dan is de gemeente 70.000 euro kwijt. Wethouder Anne-Marie Kennis vindt dat geen goede investering. Een nieuwe, grotere steiger is nodig, want anders kan de nieuwe nog aan te schaffen boot niet aanmeren. Daarom wil de gemeente een bedrag van 116.000 euro als subsidie verstrekken. 

De gemeenteraad van Blaricum behandelt het voorstel woensdag. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]