AFC draait topper tegen Quick Boys om en eindelijk weer eens drie punten voor OFC

De topper tegen Quick Boys begon voor AFC met een achterstand, maar die werd in de tweede helft vakkundig omgebogen. De ploeg van Benno Nihom won uiteindelijk met 3-1. OFC pakte voor het eerst sinds 7 september de volle buit. Excelsior Maassluis werd verslagen met 3-1 en Jong FC Volendam verloor - mede door twee gemiste penalty's - van TEC, 1-2.

AFC juicht na de beslissende treffer - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Quick Boys – AFC 1-3

35’ Danny van den Meiracker 1-0
65’ Splinter de Mooij 1-1
76’ Melvin Platje 1-2
89’ Matthijs Jesse 1-3

Het duurde even voor de topper tussen koploper AFC en concurrent Quick Boys op gang kwam. Quick Boys-speler Ravelino Junte ging na achttien minuten neer in het strafschopgebied en dacht een penalty te krijgen. De scheidsrechter wuifde zijn protest weg. Dat bleek het startschot te zijn van een kansrijke fase, want Junte kreeg niet veel later een opgelegde kans. AFC-doelman Gijs van Zetten keerde zijn inzet.

Hierna namen de Amsterdammers het initiatief over en kregen achtereenvolgens Guus van Weerdenburg, Melvin Platje, Raily Ignacio en Cody Claver kansen op de 1-0. Het was uiteindelijk Danny van den Meiracker, die de openingstreffer maakte. Even later was Van Zetten spelbreker voor Van den Meiracker. Datzelfde gold voor Tyrone Owusu. Het was Splinter de Mooij, die de gelijkmaker voor AFC op het bord zette. Vervolgens werd er gewonnen door goals van Platje en Matthijs Jesse naar 3-1.

Door de zege blijft AFC koploper in de eerste divisie met één puntje meer dan De Treffers. Volgende week is provinciegenoot OFC uit Oostzaan de tegenstander.

Tekst gaat verder onder foto.

Ayoub Haddad (links) maakte twee goals tegen Excelsior Maassluis - Foto: Jan Mulder/Orange Pictures

OFC – Excelsior Maassluis 3-1

15’ Nino van den Beemt 0-1
50’ Max Veerman 1-1
58’ Ayoub Haddad 2-1
77’ Ayoub Haddad 3-1

Voor het eerst in ruim twee maanden (!) heeft OFC weer eens gewonnen in de tweede divisie. Destijds was Koninklijke HFC het slachtoffer. Ditmaal werd Excelsior Maassluis verslagen. Het begin was minder, want de bezoekers namen na een kwartier de leiding. Hierna kregen beide ploegen in het resterende gedeelte van de eerste helft kansen op meer goals. Die vielen uiteindelijk niet.

OFC-trainer Pieter Mulders, die na dit seizoen vertrekt, liet Max Veerman en Ayoub Haddad invallen aan het begin van de tweede helft. Dat wierp direct zijn vruchten af, want Veerman scoorde de gelijkmaker: 1-1. De Oostzaners werden sterker en sterker. Ayoub Haddad zette zijn ploeg op voorsprong: 2-1. Hij besliste het duel door ook de 3-1 te maken.

OFC staat door de zege laatste met acht punten. Concurrent TEC won verrassend van Jong FC Volendam, waardoor het verschil vier punten blijft. De Oostzaners gaan volgende week op bezoek bij koploper AFC.

Bo van Essen (7) scoorde twee keer - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Jong FC Volendam – TEC 1-2

34’ Bo van Essen 0-1
51’ Basil Camara e.d. 1-1
56’ Bo van Essen 1-2

Jong FC Volendam verloor - mede door twee gemiste strafschoppen - van TEC. In de beginfase hield doelman Kayne van Oevelen meermaals zijn doel schoon. Volendam kon hier alleen een geplaatst schot tegenover stellen, dat weinig gevaar opleverde. Bo van Essen zorgde voor de verdiende voorsprong van de bezoekers uit Toel. De schade werd in het resterende deel van de eerste helft beperkt gehouden.

De palingboeren kwamen met hernieuwde energie uit de kleedkamer, want binnen de kortste keren was het gelijk. Basil Camara verschalkte zijn eigen doelman uit een corner van Joey Antonioli: 1-1. Heel lang was het niet gelijk, want Van Essen deed de gastheren niet veel later opnieuw pijn met een goal: 1-2. In de slotfase kreeg Volendam twee strafschoppen, maar deze werden opvallend genoeg allebei gemist. TEC-speler Adham El Idrissi schoot vlak voor tijd nog naast voor een leeg doel, daardoor bleef het 1-2.

Door de nederlaag kruipt TEC iets dichter naar Jong Volendam toe op de ranglijst. De Volendammers staan zestiende met veertien punten, terwijl de ploeg uit Tiel er twaalf heeft. Rijnsburgse Boys is de volgende tegenstander voor Volendam.

Jong Sparta Rotterdam - Koninklijke HFC 1-0

83' Rayvien Rosario 1-0

De Haarlemmers zitten in zwaar weer. De laatste zes wedstrijden werden niet gewonnen en dus leek een ontmoeting met concurrent Jong Sparta Rotterdam de uitgelezen kans om daarmee af te rekenen. Vooraf was het gat op de ranglijst slechts een punt, waardoor er voor beide ploegen veel op het spel stond.

Op het terrein van Excelsior Maassluis begon Koninklijke HFC goed aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor de ploeg van trainer Gertjan Tamerus.  Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers echter goed weg, want Jong Sparta raakte de paal. Koninklijke HFC was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist steeds niet de beslissende tik uit te delen. Jong Sparta deed dat tien minuten voor tijd wel. Rayvien Rosario was de matchwinner voor de Rotterdammers en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Voor de zevende wedstrijd op rij kwam Koninklijke HFC niet tot winst. Daardoor zijn de Haarlemmers terug te vinden op de twaalfde plaats in de tweede divisie met zestien punten. Volgende week zaterdag (aftrap 15.30 uur) wacht het thuisduel met Kozakken Boys, dat slechts één plaats hoger staat.

Koninklijke HFC-speler Alex Morgen in duel met Jong Sparta Rotterdam - Foto: Pro Shots / Shane Winsser