Ga naar Content

Deense diamant Christian Rasmussen snuffelt aan Ajax 1: "Geen aanvaller zoals ik"

Christian Rasmussen is de topschutter bij Jong Ajax dit seizoen. De 19-jarige Deense aanvaller maakte dit seizoen al acht treffers in de eerste divisie. Daarmee staat hij op de radar voor het eerste elftal. "Daar hebben ze niet zoveel aanvallers met een goede linkerpoot", zegt Rasmussen.

Rasmussen: "Toekomst bij Ajax ziet er goed uit" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Drie jaar geleden plukte Ajax hem weg bij FC Nordsjælland. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het beloftenelftal en heeft hij zijn plek helemaal gevonden. Zijn Nederlands is inmiddels op orde en woont op de Zuidas in Amsterdam. Door zijn goede prestaties komt ook het eerste elftal inmiddels in beeld. "Ik train mee met het eerste en als ik zo blijf spelen, hoop ik dat ik de kans krijg."

"Als ik zo blijf spelen, hoop ik dat ik de kans krijg"

jong ajax-speler christian rasmussen

Op de radar

Voor Rasmussen is het een goede leerschool om met het eerste elftal van Ajax mee te trainen. "Veel spelers met ervaring spelen bij Ajax 1, dus het is mooi om daarbij te horen", gaat Rasmussen, die tegen Jong AZ (1-1) een fraaie openingstreffer maakte, verder. 

Kans op speeltijd in het eerste is op dit moment nog niet zo groot voor Rasmussen. Met oog op de toekomst zou hij weleens een ruwe diamant kunnen zijn die de Amsterdammers nodig hebben. Alleen Mohammed Kudus en Steven Berghuis beschikken over een goed linkerbeen en een dribbel naar binnen. Dat ziet er voor Rasmussen goed uit voor de komende jaren. "Dat klopt", sluit Rasmussen af.

"Je kan zoveel willen, maar uiteindelijk heb ik ook mijn ambities en persoonlijke agenda"

jong ajax-trainer john heitinga

Belangrijke rol Heitinga

Onlangs gaf Rasmussen aan dat John Heitinga een belangrijke rol in zijn ontwikkeling bij Ajax heeft gespeeld. De trainer van Jong Ajax verlengde deze week zijn contract tot medio 2025. Dat spreekt veel vertrouwen uit vanuit de club. "Ik zit nog vol in mijn ontwikkeling. Ik voel dat ik hier nog verder kan groeien als trainer", zegt Heitinga, die wordt gelinkt als mogelijke opvolger van Alfred Schreuder bij het eerste. "Je kan zoveel willen, maar uiteindelijk heb ik ook mijn ambities en persoonlijke agenda. Maar ik focus mij nu alleen op Jong Ajax."

Tekst loopt door onder de video.

John Heitinga verlengt zijn contract bij Ajax tot 2025 - NH Sport / Stephan Brandhorst

Jong Ajax komt dit jaar nog twee keer in actie. De Amsterdammers spelen nog tegen Jong FC Utrecht (11 december) en Jong PSV (15 december).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52