Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Hilversum reageert op straffen Mallorca-zaak: "Zeven jaar cel is veel te laag"

18 november 2022, 17.05 uur · Aangepast 18 november 2022, 19.46 uur · Door Redactie 't Gooi

Zeven jaar cel voor Sanil B. en gevangenisstraffen van dertig en achttien maanden voor enkele andere verdachten. Dat was de uitspraak van de rechter vandaag in de Mallorca-zaak. Te hoog, te laag of helemaal terecht? NH Nieuws ging de straat op om reacties van Hilversummers te peilen.

"We hebben het vaak over de Mallorca-zaak, het leeft enorm hier" - NH Nieuws

"Een terechte straf", aldus een jongen van (16). Hij zit met een groep vrienden op de Groest, een bekende uitgaansstraat in Hilversum. "Ze hebben iemand van het leven beroofd, die komt nooit meer terug. Daar moet de familie mee leven, dus daarom vind ik deze straf passend."

Daar is voorbijganger Wim Meter het niet mee eens. "Zeven jaar cel is veel te laag. Geloof mij, dat gaat zo voorbij en dan ben je een oude man," aldus Meter. "Ze hadden de hele groep een hoge straf moeten geven, dan hadden ze hun mond wel open gedaan," denkt hij. 

Hoofdverdachte Sanil B. werd vandaag veroordeeld tot zeven jaar cel voor het uitgaansgeweld op Mallorca in de zomer van 2021. Carlo Heuvelman kwam hierdoor om het leven. De rechter legde enkele andere verdachten straffen van dertig, achttien en twaalf maanden op, de tijd in voorarrest gaat daar bij iedereen vanaf. Martijn T. werd vrijgesproken en één verdachte kreeg een taakstraf opgelegd.

Foto: Snapshot Video 235629 (00:32) - NH Nieuws

De veroordeelden komen uit (de buurt van) Hilversum. Een andere jongen van 16 vertelt dat het leeft in zijn vriendengroep. "Via via kennen we ze, dus we hebben het er veel over gehad dit jaar," zegt hij. "Sommige ken ik van naam, dus het houdt je wel bezig," vult een meisje (17) aan.

Cel niet de oplossing

Anneke Thijssen snapt dat deze straf is opgelegd, maar vraagt zich of dat gaat helpen. "Die jongens hebben een probleem, maar ik weet niet of een tijd in de gevangenis dat beter maakt. Wellicht dat therapie een betere optie is," aldus Thijssen.

De geïnterviewden op straat vinden het nog steeds onbegrijpelijk dat het uitgaansgeweld op Mallorca zo'n fatale afloop had. "Verschrikkelijk. Je trapt toch niet iemand dood? Hij lag al op de grond en dan nog een trap geven, dat kan echt niet," aldus het meisje van 17. "Het zal je kind maar zijn", vult Wim Meter aan. "Die gaat op vakantie en komt in een kist terug, dat is vreselijk."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]