Ga naar Content

LIVE NH Sport met FC Eindhoven - Telstar

WK of niet, in de eerste divisie wordt vanavond nog gewoon gevoetbald. Telstar speelt de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. De aftrap is al om 18.45 uur. Je kunt het duel rechtstreeks volgen op NH Radio. 

Rashaan Fernandes kopt op fraaie wijze raak tegen FC Eindhoven - Foto: Pro Shots / Johan Manders

Inclusief de wedstrijd van vanavond staan er voor Telstar nog drie wedstrijden tot de winterstop op het programma. Na FC Eindhoven-uit volgen thuiswedstrijden tegen FC Den Bosch (11 december) en MVV Maastricht (16 december).

Dicht bij elkaar

Afhankelijk van de uitslagen van die wedstrijden wordt duidelijk of de Velsenaren 2022 op een mooie positie op de ranglijst afsluiten. Op dit moment staan veel ploegen dicht bij elkaar en kan het nog alle kanten op. De voorsprong op Helmond Sport (voorlaatste) is slechts vier punten; de achterstand op nummer zes Jong AZ is maar vijf punten. 

Vorige week speelde de ploeg van trainer Mike Snoei 0-0 tegen ADO Den Haag. Dat was alweer het zevende gelijkspel deze competitie.

Tekst gaat verder onder de foto.

Joey Houweling (midden) maakte zijn debuut en hield zijn doel schoon. - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven in 1-1. De inmiddels vertrokken Rashaan Fernandes maakte toen in de slotfase de gelijkmaker. Ozan Kökçü en Sven van Doorm droegen in die wedstrijd het shirt van Telstar, maar zijn dit seizoen basisspeler bij FC Eindhoven. Kökçü ontbreekt omdat hij bij de nationale ploeg van Azerbeidzjan zit.

Clubrecord

Mocht Telstar vanavond niet verliezen dan verlengen de Witte Leeuwen hun ongeslagen reeks naar negen wedstrijden. Het clubrecord staat op dertien wedstrijden en werd in de tweede helft van het seizoen '63/64 neergezet.

Of Telstar ook tegen de huidige nummer vier van de eerste divisie overeind blijft hoor je van verslaggever Erik-Jan Brinkman. Je hoort hem tussen 18.30 uur en 19.00 uur in Spitstijd en daarna in NH Sport. Presentatie: Robbert van den Heuvel.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52