Ga naar Content

De Haarlemse nacht herleeft met nieuwe Club3: "We gaan Haarlem openbreken"

Naast de Sint is er ook iets anders terug van weggeweest, Haarlem heeft eindelijk weer een nachtclub. Club3 moet ervoor zorgen dat het nachtleven gaat bruisen onder jongeren en biedt ruimte voor beginnende dj's en makers om te experimenteren. "Haarlem is flink ingedut en moet wakker worden", vindt Daan Knijnenburg.

Club3 geeft nachtleven een boost - NH Nieuws

Wie wel eens in Patronaat Café is geweest, zal de plek nu niet meer herkennen. Na een flinke verbouwing is dat café namelijk omgetoverd tot een echte nachtclub, waar de ledverlichting over het plafond loopt en ze in Berlijn van zullen smikkelen.

De Club heeft drie zalen waarvan er twee bedoeld zijn voor muziek en in de derde kunnen exposities komen.

Superblij

Nadieh Bindels, initiatiefneemster van Nachtwacht Haarlem (organisatie die opkomt voor het Haarlemse nachtleven) , is superblij met de club. "Dat is heel goed nieuws voor de stad. Het concept dat er co-creators daar een plek kunnen krijgen om te experimenteren is heel mooi."

Geen gewone club

De nieuwe dansvloer is geen gewone, maar Patronaat heeft ervoor gekozen om jonge creatieve makers, zoals dj's en nachtelijke ondernemers hun gang te laten gaan. 

Tekst gaat door onder de foto.

Eefje Majoor en Daan Knijnenburg - Foto: Michael van der Putten/NH Media
"Wij geven die jonge creatievelingen de sleutel en ze kunnen doen wat ze willen", zegt Eefje Majoor, creatief producent en werkzaam bij Patronaat. "Er is voor jonge creatieve makers hier genoeg ruimte om zich op verschillende vlakken te ontwikkelen."

"We gaan de stad openbreken"

Daan Knijnenburg, co-creater

Je ontwikkelen kan als dj of organisator van feesten zoals Daan Knijnenburg. Deze 26-jarige Haarlemmer is programmeur bij boring festival, een nieuw festival dat volgend jaar januari gaat plaatsvinden.

"We gaan dan de stad openbreken", reageert Knijnenburg. "Dat festival wordt een mix van muziek, cultuur en uitdagende theater dat je niet gewend bent. Haarlem moet uit de slaap wakker worden." 

Queer-community 

In aanloop naar dat festival zal Daan twee preparty organiseren in Club3. Daarnaast mist Daan feest voor de queer-community. "Daar gaat deze club ook een bijdrage aan leveren. Je zal misschien hier meer dingen zien je die je gewend bent uit Amsterdam. Haarlem heeft meer Sexyness nodig."

Club3 opent morgenavond officieel haar deuren.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]