Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

6 jaar geëist tegen man die eigen vrouw met tientallen messteken zou hebben omgebracht

14 november 2022, 15.46 uur · Aangepast 14 november 2022, 19.12 uur · Door Carina Gutker

De officier van justitie eist zes jaar gevangenisstraf met tbs en dwangverpleging tegen E. S. uit Den Helder. De inmiddels 65-jarige man wordt ervan verdacht in de nacht van 5 september 2020 met tientallen messteken zijn 58-jarige vrouw om het leven te hebben gebracht.

Inter Visual Studio / Lindsay Zoetelief

De van oorsprong Turkse man, die beperkt Nederlands spreekt, zou het slachtoffer 29 keer hebben gestoken. Ook waren er zestien snijwonden. De diepste wond was 23 centimeter diep. Een ruzie, een van de vele, zou aan de steekpartij zijn voorafgegaan. Er zou iets bij S. zijn geknapt toen zij wat tegen hem had gezegd, zo blijkt vandaag in de rechtbank in Alkmaar. Toegeven dat hij zijn vrouw heeft doodgestoken, doet hij echter niet. Hij zei wel tegen de rechter dat het hem spijt. "Ik heb van die vrouw gehouden."

De stiefzoon van S. vond zijn moeder de ochtend na de steekpartij in een grote plas bloed. Hij verklaarde vandaag tegen zijn stiefvader, net als de dochter van de verdachte S. "Pappa, jij hebt mij een monster laten zien waar ik vroeger bang voor was", zei zij. "Nog steeds doe je me pijn, zelfs nu je er niet bent. Ik hoop dat je heel lang gestraft wordt, zodat ik nooit meer bang hoef te zijn."

Van de strafeis wordt het voorarrest afgetrokken. De eis valt lager uit dan verwacht, omdat de officier van justitie er rekening mee houdt dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is verklaard.

Later meer.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]