Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Sem is een hit op TikTok: tienduizenden volgers voor 'Alkmaar reviews'

13 november 2022, 18.44 uur · Aangepast 14 november 2022, 17.06 uur · Door Bart van Zutphen

Hij begint een heuse TikTok-hit te worden: Sem Krystof uit Alkmaar. Hij heeft met zijn kritische, maar liefdevolle filmpjes al zo'n drieëntwintigduizend volgers naar zijn account weten te lokken. "Ik merk het vooral als ik een borrel ga drinken in de stad, dan word ik vaak herkend en moet ik op de foto. 'Dat is die kerel van TikTok', zeggen de mensen dan." 

Drieëntwintigduizend volgers voor Alkmaar filmpjes van Sem - NH Nieuws

Het begon met een filmpje over de beruchte parkeergarage de Karperton in hartje Alkmaar. De garage staat bekend om zijn krappe plekken. Het kritische filmpje dat Sem daarover maakte, werd een miljoen keer bekeken.

Sinds dat succes maakt hij vaker onderwerpen over zijn stad. Dat terwijl hij er al een tijdje niet meer woont. Hij en zijn ouders zijn naar een locatie buiten de stad verhuisd, maar Alkmaar blijft zijn stad. Toch is Sem niet altijd lovend over de kaasstad in zijn filmpjes. "Alkmaar is perfect en als je uit Alkmaar komt, weet je wel wat ik bedoel met de kritiek", vertelt Sem Krystof. Eigenlijk heet de TikTokker Sem Machacek, maar voor het gemak koos hij voor zijn tweede voornaam.

"Alkmaar is perfect en als je uit Alkmaar komt, weet je wel wat ik bedoel met de kritiek"

sam machacek

In het dagelijks leven komt Sem onderwerpen tegen waar hij iets mee wil doen. "De ideeën ontstaan gewoon uit het niets en dan is er zomaar ineens weer een filmpje."

De TikTokker is niet erg onder de indruk van de duizenden volgers op zijn platform. Zolang hij er lol in heeft, blijft hij filmpjes maken. Geld verdienen doet hij er niet mee.

Het doel van Sem is duidelijk: "Het aantal volgers kan me niet schelen, maar ik zou wel graag in de toekomst iets met presenteren of acteren doen."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]