Ga naar Content

AZ wint voor de vierde keer op rij bij PSV: "Dit is een mega teamprestatie"

AZ ontpopt zich inmiddels tot een ware angstgegner voor PSV. De Alkmaarders wonnen de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-1 en doen daardoor weer helemaal mee in de titelstrijd. "Dit is echt een mega teamprestatie", zegt verdediger Sam Beukema na afloop.

Sam Beukema: "Ik heb van iedereen genoten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Bij PSV leek alles eraan gelegen om er een feestelijke avond van te maken. Voetballegende Romario was in het Philips Stadion, Ajax had eerder op de avond punten verspeeld bij FC Emmen en PSV kon daardoor de koppositie steviger in handen nemen bij een overwinning. "En dan komt AZ op bezoek", zegt trainer Pascal Jansen, die ziet dat AZ voor het vierde seizoen op rij wint in Eindhoven.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen: "Momentjes gehad voor een tweede treffer" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Titelrace

Met oog op de ranglijst heeft AZ uitstekende zaken gedaan met de overwinning op PSV. Het gat is verkleind tot slechts één punt en AZ doet weer helemaal mee in de titelstrijd. "We wilden de aansluiting behouden ten koste van alles", zegt de coach. De Alkmaarders gaan de winterstop weliswaar als vierde in, maar zijn Ajax en PSV tot een punt genaderd. Feyenoord komt nog in actie en zou eventueel een gaatje kunnen slaan van vier punten.

De selectie van AZ kan een aantal weken genieten van voetbalvrije weken. De spelers melden zich op 5 december weer op het trainingscomplex om toe te werken naar de tweede seizoenshelft.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52