Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Komende twee weken geen treinen van en naar Amsterdamse station Zuid vanwege werkzaamheden

13 november 2022, 07.30 uur · Aangepast 13 november 2022, 08.30 uur · Door AT5

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf vandaag tot en met zondag 27 november geen treinen van en naar station Zuid in Amsterdam. Ook het aantal treinen richting Schiphol gaat daardoor omlaag. De NS adviseert vanwege de verwachte drukte om buiten de spits te reizen. 

Volgens de NS kunnen reizigers die richting Zuid of Schiphol moeten het best via het Centraal Station reizen. Reizigers met eindbestemming Zuid moeten vervolgens overstappen op de metro. De reizigers die richting de luchthaven willen moeten overstappen op een andere trein. Vanaf CS is Zuid te bereiken met metro 52, de Noord/Zuidlijn, de rit duurt 10 minuten. 

De NS waarschuwt voor extra drukte in de treinen en op de stations. "Met name op station Lelylaan. Reizigers krijgen te maken met spoorwijzigingen, omreizen, een extra overstap of vervangend vervoer." Het spoorbedrijf raadt reizigers daarom aan de spits te mijden en gebruik te maken van de reisadviezen. 

Wijzigingen voor internationaal verkeer

Ook het treinverkeer dat buiten de landsgrenzen reist ondervindt last van de werkzaamheden. De IC Brussel rijdt vanaf óf tot Rotterdam Centraal en de IC Berlijn, de Thalys en de Eurostar rijden met gewijzigde vertrek- en aankomsttijden naar en vanaf het Centraal Station. 

De werkzaamheden aan het spoor zijn van het project 'Groot Onderhoud Schiphol', dat in 2028 afgerond moet zijn. De spoorinfrastructuur moet dan weer jaren mee kunnen en ook moeten er daardoor meer treinen kunnen rijden tussen de luchthaven en CS. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]