Ga naar Content

Sinterklaas veilig aangemeerd in Alkmaar, en met een druk bezoekschema in de regio

De Sint is in de regio aangekomen, ondanks de gezonken Pakjesboot. Met een geleend schip meerde hij vanmiddag aan bij de Bierkade, waar hij werd opgewacht door honderden kinderen en de burgemeester van Alkmaar.

De burgemeester had vooraf nog wel wat zorgen of Sinterklaas wel zou komen, want 'hoe moet het met de boot?'. "Maar 'het komt goed', hoorde ik vanochtend toen ik gebriefd werd", zei ze tegen mediapartner Alkmaar Centraal.

Tekst gaat verder onder video.

Sinterklaas in Alkmaar 2022 - Alkmaar Centraal

Volle agenda

Vandaag deed Sinterklaas ook Castricum aan, en wordt hij morgen in Limmen en Akersloot verwacht. Een bezoek aan De Rijp, Bergen en Egmond-Binnen staat ook morgen in de agenda van de Goedheiligman.

Volgend week zaterdag heeft de Sint afspraken gemaakt in Heiloo, Groet en Egmond aan Zee. Maakt hij een rondrit door Broek op Langedijk, Zuid- en Noord-Scharwoude en Oudkarspel, en is er een intocht in Heerhugowaard en een bezoek aan De Noord. Later op de dag doet hij Sint Pancras aan. Op zondag 20 november gaat Sintnicolaas naar Egmond aan den Hoef.

Sint slaapt in Schoorl

Tussen alle bezoeken, intochten en schoenen die bezocht worden door, moet de Sint ook slapen. Dat doet hij zoals gebruikelijk in het Sinterklaashuis in Schoorl. Ook daar is hij, mits hij niet slaapt, te bezoeken tot 5 december.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]