Ga naar Content

Doelpunt Allouch levert geen punten op voor Jong AZ tegen TOP Oss

Het was ongemeen spannend, maar Jong AZ keerde zonder punten terug uit Oss. De Alkmaarse beloften verloren met 2-1 en hadden genoeg kansen op de gelijkmaker. Soulyman Allouch maakte de enige Alkmaarse treffer. 

De Ossenaren versloegen uiteindelijk Jong AZ, ondanks genoeg kansen. - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

In de basiself van de Alkmaarders waren er twee wijzigingen ten opzichte van de zege op Roda JC. Peer Koopmeiners en Mayckel Lahdo ontbraken namelijk in de wedstrijdselectie met het oog op de topper van morgen. Dan speelt AZ tegen PSV. Zij werden vervangen door Lewis Schouten en Iman Griffith. Het begin van de Alkmaarse jonkies was dramatisch, want TOP Oss opende snel de score. Het was Joep van der Sluijs die de 1-0 maakte.

Lees ook

Even later kreeg hij opnieuw een kans, maar deze keer ging de bal naast. Binnen vijf minuten werd oud-AZ’er Richonell Margaret ook gevaarlijk. Zijn inzet ging in het zijnet. Daarna was het Jong AZ dat het initiatief overnam. Zo kregen Myron van Brederode en Yusuf Barasi grote mogelijkheden. Het waren echter de Ossenaren, die de score verdubbelde. Ditmaal was Thomas Beekman de maker van de goal: 2-0.

Tekst gaat verder onder de foto.

Soulyman Allouch maakte het nog spannend, maar punten leverde het niet op - Foto: Joris Verwijst/Orange Pictures

Spanning terug

De jonge Alkmaarders gaven zich nog niet gewonnen in de tweede helft. Een vrije trap van Mischa Engel ging nog over, maar invaller Souleyman Allouch zorgde na zestig minuten voor de aansluiting: 2-1. Niet veel later had Barasi meermaals de gelijkmaker op de schoen. Uit een grote kans op de counter kon TOP Oss het duel beslissen. Doelman Sem Westerveld was spelbreker voor Joep van der Sluijs.

Mexx Meerdink mocht invallen en dwong Jansen tot een redding. In de rebound maakte Barasi een doelpunt, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Jong AZ bleef aandringen, want een afstandsschot van Sem Dekkers ging net over. Meerdink werd vlak voor tijd opnieuw gevaarlijk met een kopbal, maar vond opnieuw Jansen op zijn weg. Daardoor eindigde het in 2-1 voor TOP Oss.

Jong AZ blijft zesde op de ranglijst door het verlies. De volgende wedstrijd is 17 november tegen de beloften van Jong Ajax.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers (Meerdink/83), Goes (Postma/83), Engel, Dekkers; Schouten (Allouch/46), Buurmeester, De Jong; Griffith, Barasi, Van Brederode

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52