Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Man (37) bedreigd met pistool nadat hij fietsendief op heterdaad betrapt

10 november 2022, 18.20 uur · Aangepast 10 november 2022, 18.54 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Een 37-jarige man is vannacht bedreigd met een vuurwapen aan de Akeleistraat in Alkmaar nadat hij een fietsendief op heterdaad betrapte. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen.

Adobe Stock

Op de Akeleistraat ziet de 37-jarige man gisteravond laat de verdachte een licht schijnen op een aantal fietsen. Vervolgens ziet hij de verdachte richting de Korenbloem lopen. Daarna wandelt hij richting de Ranonkelstraat.

Als het slachtoffer de fietsendief opnieuw ziet lopen in de Akeleistraat, spreekt hij hem op zijn gedrag aan. Uit het niets trekt de verdachte een wapen en bedreigt het slachtoffer.

Uiteindelijk loopt het met een sisser af: de bedreiging stopt en de fietsendief vervolgt al schreeuwend zijn weg richting het station van Alkmaar. Niet veel later belt het slachtoffer de politie, maar een zoektocht in de omgeving levert niets op.

Signalement

De verdachte is tussen de 20-25 jaar oud en zo'n 1,80 tot 1,85 meter lang. Hij heeft een tenger postuur en een volle, donkere baard. Hij droeg een rode broek en een donkere schoudertas.

De politie roept mensen met beelden of getuigen die tussen 23:15 en 00:15 iets verdachts hebben gezien aan de Akeleistraat, de Korenbloem en/of de Ranonkelstraat, op zich te melden bij de politie.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]