Ga naar Content
Amsterdam

Voorlopig geen Oranjeplein in Amsterdam-Noord: "Ik ga geen gekken sponsoren"

8 november 2022, 07.00 uur · Aangepast 8 november 2022, 11.09 uur
Door: Ronald Olsthoorn · Foto:

Een kleine twee weken voordat Oranje het WK in Qatar aftrapt tegen Senegal, is de oranjekoorts in Amsterdam-Noord nog ver te zoeken. Cocke van Laarhoven ziet het op het Texelplein ook niet zo snel gebeuren: "Ik heb het nou al koud."

Texelplein kleurt nog geen Oranje - NH Nieuws

Terwijl de buurt al sinds jaar en dag opgaat voor hét oranjeplein van de stad, ziet de drijvende kracht achter het oranjevertoon het dit WK somber in. "Je staat nou al in je shirtje en je hebt het al koud. Normaal is het een graadje of 25 zeg maar, en zit je met een bakkie bier. Maar ik zit nu liever met een kop koffie en een warme trui aan."

"Normaal is het een graadje of 25 zeg maar, en zit je met een bakkie bier"

Cocke van laarhoven

Maar afgezien van het weer, speelt er meer dat de voorpret voor Van Laarhoven een beetje verpest: "Politiek natuurlijk. Al die arbeiders die gestorven zijn, verschrikkelijk. Omkoperij niet te vergeten, de Fifa, dat is ook verschrikkelijk dat voor zo'n land gekozen wordt."

En toch koestert de Amsterdammer, met Louis van Gaal aan het roer, stille hoop op een mooi resultaat. En op een winterse variant van een huldiging op de grachten: "Hoe noem je dat als ze in zo'n ijston gaan zitten? Nou dan gaan wij in de gracht zitten, oranje zwembroekkie aan."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]