Ga naar Content

Knappe winst van versterkt Jong AZ op Roda JC

Met Myron van Brederode en Mayckel Lahdo in de basis won Jong AZ voor eigen publiek van Roda JC, 2-0. Doelpuntenmakers aan Alkmaarse zijde waren Zico Buurmeester en Yusuf Barasi. Door de winst staat de ploeg van trainer Maarten Martens nu vijfde in de eerste divisie.

Jong AZ - Foto: Orange Pictures

Dat Jong AZ bezig was aan een prima seizoen was al even duidelijk. Overtuigend en vaak met goed voetbal verslaan de Alkmaarse talenten regelmatig grootmachten in de eerste divisie. Zo moesten NAC (4-0), MVV (3-1), VVV Venlo (2-1) er al aan geloven. En nu speelde Jong AZ maandagavond een uitstekende wedstrijd tegen Roda JC.

Knap openingsdoelpunt

Doelpunten vielen er voor de rust. Vooral de 1-0 van Zico Buurmeester was van grote klasse. De aanvallende middenvelder combineerde in de kleine ruimte met Yusuf Barasi en rondde na een knappe kapbeweging keurig af. En vlak voor de theepauze was Barasi zelf het eindstation.

Tekst loopt door onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Versterkt Jong AZ

Naast basisplaatsen voor hoofdselectie spelers Van Brederode en Lahdo, maakte Maarten Martens ook plek vrij voor Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester en Fedde de Jong.

Vrijdag gaat Jong AZ op bezoek bij TOP Oss. Dat duel kan je live volgen op NH Radio vanaf 19.00 uur.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers (Van Aken/83), Goes, Engel, Dekkers; Koopmeiners (Schouten/74), De Jong, Buurmeester; Lahdo (Griffith/66), Barasi, Van Brederode. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52