Kansloos FC Volendam buigt hoofd voor Feyenoord

FC Volendam heeft niet kunnen stunten in eigen huis tegen Feyenoord. Vanaf de eerste minuut moest de ploeg de Rotterdammers namelijk tegenhouden. Uiteindelijk kwamen de Volendammers nog goed weg met 0-2.

Robert Mühren (midden) kon zijn ploeg niet helpen tegen Feyenoord - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

In een uitverkocht huis begonnen beide ploegen overtuigend aan de wedstrijd. Volendam schroomde niet om te voetballen, maar Feyenoord was in de eerste tien minuten het meest dreigend. Via Sebastian Szymanski, Danilo en Lutsharel Geertruida speelde het gevaar zich voor het doel van keeper Filip Stankovic af, die zich meteen wist te onderscheiden.

De druk van Feyenoord werd Volendam uiteindelijk fataal na een kwartier spelen. Danilo stond bij een voorzet vrij in de zestien, kon aannemen en rustig de 0-1 binnenschuiven. Pas na bijna een half uur kon de ploeg van trainer Wim Jonk de eerste kans noteren. Een vrije trap van Darryl van Mieghem zeilde net over het doel van Feyenoord-keeper Justin Bijlow.

Tegenhouden

Voor rust mocht Volendam zich gelukkig prijzen dat de schade enigszins meeviel. Xavier Mbuyamba tikte een voorzet bijna in zijn eigen doel, maar zag de lat redding brengen. Dean James, die de zieke Derry John Murkin verving, haalde nog een inzet van de lijn. Drie minuten voor rust was het wel raak. Een diep gestuurde Szymanski schoot de bal van buiten de zestien feilloos in de hoek: 0-2. Even daarvoor had de Pool al een grote kans naast geschoten.

Damon Mirani (l) kon de inzet van Danilo net aan keren - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Volendam dankt Stankovic

In de tweede helft ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Haarlemmer Orkun Kökçü werd gevaarlijk, zijn afstandsschot werd aangeraakt en ging net over het doel. In de tegenstoot kreeg Volendam twee kleine kansjes via invallers Lequincio Zeefuik en Oskar Buur. Het was daarna vooral aan de uitblinkende Stankovic te danken, dat de score niet hoger uitviel. Zo redde hij uitstekend op een goede kans voor Santiago Giménez. Carel Eiting had het nog spannend kunnen maken, maar ook hij faalde.

FC Volendam blijft door de nederlaag de rodelantaarndrager in de eredivisie met zes punten. Cambuur heeft acht punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week zaterdag is FC Utrecht de laatste tegenstander voor de WK-stop.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba (Buur/71), Mirani, James (Payne/80); Benamar, Eiting, Oristanio (Veerman/80); Van Mieghem (Blom/64), Mühren (Zeefuik/57), El Kadiri (B. Ould-Chikh/46)