AFC verlengt ongeslagen reeks en Koninklijke HFC ten onder tegen Katwijk

AFC heeft opnieuw goede zaken gedaan in de tweede divisie. Op bezoek bij VV Noordwijk werd het 3-1 voor de koploper. OFC pakte een punt tegen Scheveningen, terwijl Koninklijke HFC en Jong FC Volendam met 3-1 verloren.

AFC blijft de koploper na een zege op VV Noordwijk - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

VV Noordwijk – AFC 1-3

24’ Splinter de Mooij 0-1
28’ Splinter de Mooij
0-2
47’ Melvin Platje
0-3
62’ Sander Bosma 1-3

In de openingsfase kreeg AFC de betere kansen en dat werd uiteindelijk beloond. Splinter de Mooij zorgde voor de voorsprong tegen VV Noordwijk. Hij maakte de 1-0 op aangeven van Melvin Platje. De Mooij was enkele minuten later ook de doelpuntenmaker bij de 2-0. De Amsterdammers waren hiermee uiterst effectief. Daardoor leek er geen vuiltje aan de lucht in Noordwijk.

Direct na de rust werd dat gevoel bevestigd door snelle goal van Melvin Platje. Hij scoorde na een assist van zijn maatje in de spits, Raily Ignacio: 3-0, die niet tot scoren kwam. Na zestig minuten kopte Noordwijk vrijwel uit het niks op de lat. Dat bleek een voorbode, want niet veel later zorgde Sander Bosma voor de 3-1. Die goal bleek voor de statistieken, waardoor AFC voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen blijft. De koppositie blijft ook in bezit van de Amsterdammers.

De eerstvolgende wedstrijd van AFC is 12 november thuis tegen Scheveningen.

Zakaria Eddahchouri (midden) baalt na de goal van Tim Freriks - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Koninklijke HFC – Katwijk 1-3

25’ Ahmed El Azzouti 0-1
39’ Jacob Noordmans
1-1
59’ Kay Blokland 1-2
72’ Tim Freriks
1-3

Koninklijke HFC heeft voor de vijfde wedstrijd op rij niet gewonnen. Het eerste gevaar kwam van de voet van Jacob Noordmans. Hij schoot snoeihard op de paal uit een afvallende bal. Katwijk kwam echter enkele minuten later op voorsprong. Uit een voorzet van Joey Ravensbergen kopte Ahmed El Azzouti de bal tegen de touwen: 0-1. Voor rust stelden de Haarlemmers al orde op zaken na een treffer van Noordmans: 1-1. Daarna kreeg HFC nog een kans via Zakaria Eddahchouri. Zijn kopbal ging via doelman Jean-Paul van Leeuwen naast het doel.

Eddahchouri werd ook in de tweede helft tweemaal gevaarlijk. Eerst kopte hij een uit een voorzet van Danny Hols op de paal en even later was Van Leeuwen opnieuw spelbreker. De ploeg kreeg het deksel op neus. Kay Blokland kopte de bal via de grond over HFC-doelman Thomas Hoekstra heen: 2-1. Tim Freriks (voormalig OFC) maakte de druiven nog zuurder door de derde treffer van Katwijk te maken. Oscar Wilffert mocht invallen en speelde zijn 150e wedstrijd voor HFC, maar zag zijn ploeg toch verliezen.

Door de nederlaag zakt HFC naar de elfde plaats op de ranglijst met vijftien punten, evenveel als FC Lisse. De ploeg van Gertjan Tamerus gaat volgende week op bezoek bij Excelsior Maassluis.

Ezechiel Fiemawhle (met de bal) bracht de spanning terug in dit duel - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Jong FC Volendam – De Treffers 1-3

30’ Willem den Dekker 0-1
36’ Willem den Dekker
0-2
59’ Ezechiel Fiemawhle 1-2
93’ Raymond Gyasi
1-3

Jong FC Volendam ging onderuit tegen titelkandidaat De Treffers. Het was de ploeg uit Groesbeek, die na een halfuur de score opende. Willem den Dekker schoot de bal in het doel achter Kayne van Oevelen, die daarvoor zijn ploeg op de been had gehouden: 0-1. Niet veel later was Den Dekker ook de afmaker bij de 2-0. Na een combinatie met Oussama Bouyaghlafen schoof de maker van de eerste treffer, de bal onder Van Oevelen door.

Het was de ingevallen Ezechiel Fiemawhle, die voor de aansluitingstreffer zorgde. Hij maakte een voorzet van Quincy Hoeve beheerst af: 1-2. Joey Antonioli leek een minuut later zelfs de gelijkmaker te scoren, maar deze werd afgevlagd wegens buitenspel. Den Dekker had zelfs zijn hattrick compleet kunnen maken, zijn kopbal ging voor een leeg doel naast. Raymond Gyasi zorgde in de blessuretijd voor de beslissing: 1-3.

Door het verlies blijft Jong Volendam steken op de zestiende plaats in de tweede divisie. IJsselmeervogels is volgende week in Spakenburg de tegenstander.

Scheveningen – OFC 1-1

69’ Michael de Niet 1-0
82’ Niels Butter 1-1

Bij deze wedstrijd duurde het heel lang, voordat er iets noemenswaardigs gebeurde. Een doelpunt van Michael de Niet leek daardoor de beslissing te worden, maar OFC gaf zich niet gewonnen. Niels Butter scoorde uit een vrije trap en bezorgde zijn ploeg daarmee een punt. De Oostzaners liepen daardoor ook een puntje in op concurrent TEC, dat met 4-0 onderuit ging tegen Lisse. Desondanks blijft OFC laatste in de tweede divisie.

Volgende week is Quick Boys de volgende tegenstander.