Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Klimaatactie begonnen, honderden activisten voor Schiphol Plaza

5 november 2022, 11.41 uur · Aangepast 5 november 2022, 14.50 uur · Door Redactie

Honderden demonstranten hebben zich vanochtend verzameld voor de ingang van Schiphol Plaza. De actievoerders eisen een forse krimp van het aantal vluchten. 

Foto: Klimaatdemonstratie Schiphol Plaza - NH Nieuws / Doron Sajet

De actie op Schiphol Plaza is aangemeld en goedgekeurd door de gemeente Haarlemmermeer. De activisten beginnen hun protest op Plaza en lopen dan een mars naar het bouwterrein waar een nieuwe terminal van Schiphol zou moet komen. Dit doen zo onder meer met protestborden en kartonnen vliegtuigjes. 

Het protest en de mars zijn onder meer georganiseerd door Milieudefensie en meerdere bewonersorganisaties, ondersteund door GroenLinks en Partij voor de Dieren. 

bekijk hieronder beelden van de demonstratie. Tekst loopt door

Klimaatdemonstratie voor Schiphol Plaza - NH Nieuws

Greenpeace en Extinction Rebellion trekken vandaag hun eigen plan en hebben een actie voorbereid die de 'werkzaamheden waarmee het vliegveld dagelijks onze lucht en klimaat vervuilt' zal verstoren.

Volgens Greenpeace is de actie vreedzaam, maar burgerlijk ongehoorzaam. Het is niet de bedoeling om reizigers te hinderen. Hoe de actie eruit komt te zien, zal pas later vandaag blijken.

tekst loopt door onder de tweet

De nieuwe directeur van Schiphol, Ruud Sondag, heeft Greenpeace gisteren opgeroepen de actie 'netjes' te houden. Die oproep schoot bij de milieuorganisatie in het verkeerde keelgat en noemde Sondag's verzoek 'tenenkrommend'.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]