Ga naar Content

OM introduceert nieuwe 'flexflitspaal' en de eerste komt in Hoorn te staan

Volgende week dinsdag introduceert het Openbaar Ministerie een nieuw soort flitspaal, de 'flexflitser'. Nog voor het einde van het jaar wil het OM twintig van deze palen inzetten in heel Nederland. De allereerste komt in Hoorn te staan aan de Provincialeweg.

Een oude flitspaal, afbeelding ter illustratie - Foto: AdobeStock

Dit is volgens het OM een drukke weg door Hoorn waar vaak te hard gereden wordt. De afgelopen jaren hebben daar meerdere ernstige ongevallen plaatsgevonden omdat auto's te snel door de bocht rijden. Met de nieuwe flitspaal verwacht het OM, de gemeente en de politie dat de verkeersveiligheid verbetert. 

Maar wat is een flexflitser?

Zoals de naam al doet vermoeden is de flexflitser een flexibele vorm van snelheidshandhaving: de flitser staat ongeveer twee maanden op dezelfde plek en wordt daarna verplaatst. Zo kan er op verschillende locaties gecontroleerd worden op snelheid in plaats van één 'vaste' plek. 

Het OM en de politie wil de flexflitser ook inzetten bij wegwerkzaamheden, waar tijdelijk een aangepaste maximumsnelheid geldt. De flitser is gemakkelijk te verplaatsen en kan twee maanden lang werken op een accu, er is dus geen stroomvoorziening nodig.

Na Hoorn volgen die week nog twee locaties: 9 november Bergen op Zoom en 14 november Amsterdam. 

De flexflitspaal - Foto: OM

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]