Ga naar Content

Van Kiss tot Vivaldi in voorstelling Barock van Ellen ten Damme en meer tips voor het weekend

Wekelijks komt de Culture Club-redactie van NH met drie uitgaanstips voor de komende week. Van optredens, evenementen tot andere culturele gebeurtenissen. En jij mag die niet missen. Zo kun je dit weekend de nieuwe voorstelling van Ellen ten Damme bewonderen. Of langs bij de voormalig Bijlmerbajes met grote kunstwerken van de pop-up expositie Big Art. Zaterdagavond kun je daarnaast tijdens de Museum neuzen bij de diverse Amsterdamse musea. 

Ellen ten Damme - NH Nieuws

Uitgaanstip 1: Ellen ten Damme met Barock 

Pop- en theaterdiva Ellen ten Damme werd voor haar nieuwe voorstelling Barock geïnspireerd door de muziek van Vivaldi en een podcast over Lodewijk de Veertiende. Het overdadige van de barokperiode van de 17 e eeuw en de macht van de Zonnekoning heeft ze verwerkt in eigen teksten en liedjes. Ook doet ze een greep uit werk van anderen zoals Charles Aznavour. "Maar Kiss en Rammstein vind ik in al zijn overdaad en uitbundigheid een soort hedendaagse barok. Daarom heb ik ook voor de naam Barock gekozen", vertelt Ellen met een lach op het gezicht. 

De voorstelling Barock gaat vrijdag 4 november in première in het de la Mar theater in Amsterdam. Op 16 december staat ze in Amstelveen, 5 april 2023 in Hoorn en 7 april 2023 in Alkmaar. 

Ellen ten Damme - Foto:

Uitgaanstip 2: Big Art in de Bijlmerbajes

Grote of soms zelfs enorme kunstwerken hangen en staan dit weekend in het Bijlmerkwartier in Amsterdam op Big Art 2022. Elk jaar strijkt BIG ART neer in een bijzonder gebouw in of rond Amsterdam waar tientallen galeries en kunstenaars de ruimtes vullen met een unieke mix van monumentale schilderijen en tekeningen, grote sculpturen en foto’s, betoverende lichtkunstwerken en indrukwekkende interactieve installaties.  Er is werk te zien van gevestigde kunstenaars en beginnende talenten. Te kijk en te koop!

In 2021 werd Big Art op het Hembrugterrein in Zaanstad georganiseerd. Culture Club was erbij. (zie onderstaande video)

Culture Cub Big Art - NH Nieuws

Big Art 2022 wordt gehouden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november in het Bajeskwartier in Amsterdam. 

Tekst loopt door onder foto

Big Art 2022 - Foto:

Uitgaanstip 3: Museumnacht in Amsterdam

Een speedtour door de nieuwe plastictentoonstelling in het Tropenmuseum; zelf graffiti spuiten in het Street Art Museum; een holy pubkwis in Onze Lieve Heer op Zolder; het optreden van Nederrapper Babs in het Scheepvaartmuseum of historische cocktails drinken in het Allard Pierson. Een kleine greep uit het aanbod tijdens de Museumnacht in Amsterdam. Op zaterdag 5 november openen meer dan 50 musea hun deuren tijdens de 22e editie. De Nacht duurt van zaterdag 18:00 uur tot en met zondag 02:00 uur. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Culture Club bij NH Nieuws

In het nieuwe programma Culture Club gaat NH Nieuws op bezoek bij cultuurmakers uit onze provincie om ze te vragen naar hun drijfveren. Alle afleveringen van Culture Club zijn te bekijken op deze speciale pagina.

Culture Club is elke week te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.10 uur en dan elk uur herhaling.