Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Ondanks wereldreis coach Jacco Arends gaan badmintonners Duinwijck als een speer

31 oktober 2022, 17.49 uur · Aangepast 31 oktober 2022, 21.03 uur · Door Martijn Kramer

Badmintonclub Duinwijck won zondagmiddag in de eredivisie overtuigend met 5-3 van concurrent Almere. Bij de Noord-Hollanders is dit seizoen het nodige veranderd. De landskampioen begroette een aantal nieuwe topspelers, maar zag de coach tijdelijk naar Zuid-Amerika vertrekken. 

Ondanks wereldreis coach Jacco Arends gaan badmintonners Duinwijck voor kampioenschap - NH Sport / Martijn Kramer

Ondanks al die veranderingen hebben de badmintonners de eerste zeven wedstrijden van het seizoen gewonnen.

Wereldreis

Het was een opmerkelijk begin van het seizoen voor de badmintonners van Duinwijck. Na twee wedstrijden verliet hoofdtrainer Jacco Arends (tijdelijk) de club. Hij ging een al lang vastgelegde wereldreis maken en zit momenteel in Zuid-Amerika. De touwtjes kwamen daardoor in handen van Stan Put.

''Voorlopig sta ik alleen voor de groep"

Duinwijck-coach stan put

Put was al eerder coach van de Haarlemmers, maar stopte drie seizoenen geleden. "Ik werd begin dit jaar teruggevraagd door club en trainer. Het plan was om samen met Arends aan de slag te aan. Het was voor mij een mooie uitdaging om samen het eerste team te coachen. Voorlopig sta ik alleen voor de groep.''

Nieuwe gezichten

Ook de selectie kent een aantal nieuwe gezichten. Zo kwamen onder andere Aram Mahmoud en Nadia Choukri bij de club. Ymke van der Aar voegde zich ook bij de selectie. Zij kwam terug na een periode bij concurrent Drop Shot.

Titelkandidaat

Met de vernieuwde selectie zijn de doelstellingen duidelijk volgens nieuwkomer Mahmoud. "Ik ben hier gekomen omdat Duinwijck een leuke club is en één van de titelkandidaten is. We hebben een leuke, jonge groep. Iedereen kan goed badmintonnen. Wij hebben veel vertrouwen in het team en een nieuwe landstitel."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52