Start van hoofdcontent

IJMOND

nl

Nieuwsblog: Duurzaamheidsdirecteur Tata Steel vertrekt • Nog steeds geen walstroom asielschip

28 oktober 2022, 08.31 uur · Aangepast 28 oktober 2022, 18.24 uur · Door Redactie IJmond

  1. Duurzaamheidsdirecteur Tata Steel gaat weg
  2. Soap duurt voort: asielschip nog steeds niet op walstroom
  3. Achtervolging in Heemskerk na gewelddadige autoroof, verdachte opgepakt

Dit is het IJmond nieuwsblog van vrijdag 28 oktober. Hier vind je het nieuws van gisteren. Tips, nieuwtjes of mooie beelden? App ze naar [email protected].

28 oktober 2022, 11.55 uur

Duurzaamheidsdirecteur Tata Steel gaat weg

Annemarie Manger verlaat Tata Steel. Zij was tot voor kort duurzaamheidsdirecteur bij het staalbedrijf. CEO Hans van den Berg legt op NPO Radio 1 uit waarom Manger niet langer nodig is op deze post. “Wij hebben deze week bekendgemaakt dat we op het gebied van organisatie een aantal stappen hebben genomen. Die worden genomen in de transitie naar groen staal en dat betekent dat ik daar als CEO een grotere rol in moet spelen. Daardoor valt de rol van onze duurzaamheidsmanager helaas weg. Ik was zelf al eindverantwoordelijke maar zal me nu inzetten om nog zichtbaarder te zijn op dat gebied.”

28 oktober 2022, 18.24 uur

Soap duurt voort: asielschip nog steeds niet op walstroom

Nog steeds is de Silja Europa niet aangesloten op walstroom. Een bedrijf  dat onderzoekt waarom het maar niet lukt de boot op groene stroom te laten draaien in plaats van op vervuilende dieselgeneratoren, zou vandaag verslag uitbrengen. Of dat is gebeurd, is niet bekend, maar er is in elk geval geen verandering in de situatie. Burgemeester Frank Dales baalt van de technische problemen waarvoor hij het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) verantwoordleijk acht. Het college is 'zeer ontstemd.'De gemeenterad is in juni akkoord gegaan met de komst van het schip met duizend vluchtelignen als het op groene walstroom zou worden aangesloten. Dat is na ruim een maand nog steeds niet gelukt. Het COA laat weten dat 'in de loop van volgende week' duidelijk wordt wat de planning is.       

Foto: Silja Europa - De Silja Europa aan de kade in Velsen-Noord. Foto: NH Nieuws
28 oktober 2022, 08.36 uur

Achtervolging in Heemskerk na gewelddadige autoroof, verdachte opgepakt

De politie heeft donderdagavond met meerdere eenheden een automobilist achtervolgd na een melding van een gewelddadige autoroof. De achtervolging kwam tot een einde nadat de verdachte crashte in een sloot in Assendelft. De man is opgepakt.

Lees via de knop hieronder verder: