Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Zaalvoetballers Hovocubo verliezen ook tweede wedstrijd in Champions League

27 oktober 2022, 21.07 uur · Aangepast 27 oktober 2022, 23.43 uur · Door Thomas Brood

Ook in de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League hebben de zaalvoetballers van Hovocubo niet kunnen stunten. Luxol St. Andrews was met 5-1 te sterk voor de Noord-Hollanders.

Hovocubo baalt na een tegentreffer van Luxol St. Andrews - Hovocubo - Michel Bes

Al na 22 seconden kwam Hovocubo achter en was het Maikinho die het net wist te vinden voor Luxol. De kampioen van Malta kwam op 2-0 na een eigen goal van Lahcen Bouyouzan. In de eerste helft was Abdessamad Attahiri dicht bij een goal voor Hovocubo, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Vlak voor rust maakte Dejan Bizjak de derde goal van de avond.

Rood

Met nog zo'n kwartier te gaan werd Mats Velseboer van het veld gestuurd met een rode kaart. Luxol wist de overtal situatie uit te spelen en via Fumase werd het 4-0. Voor Hovocubo maakte Abdelmouhaimin Amghar nog de eretreffer. Toch kwam de laatste treffer van de avond van de voet van de thuisploeg. Maikinho maakte de 5-1.

Tekst loopt door onder foto.

Nabil Akaazoun probeert zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten - Michel Bes

Door de nederlaag staat de ploeg van Sander van Dijk laatste in groep 3 met nul punten uit twee duels. In die groep gaat Barcelona aan de leiding met zes punten uit twee duels gevolgd door Luxol St. Andrews met vier uit twee. Derde staat Dobovec met één punt uit twee duels.

Zaterdag om vier uur speelt Hovocubo tegen Dobovec. Dan zouden de West-Friezen nog plek drie kunnen veiligstellen. De eerste drie in de poule gaan door naar de volgende ronde.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52