Ga naar Content

Anne Frank Stichting wint Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

De Anne Frank Stichting krijgt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. De stichting, die ook het Anne Frank Huis onderhoudt, ontvangt de prijs voor het onder de aandacht brengen van het levensverhaal van Anne. Naast de prijs ontvangen zijn ook 100.000 euro. 

Foto: Robby Hiel

De Anne Frank Stichting werd in 1957 opgericht om te voorkomen dat het huis waar Anne Frank haar dagboek schreef, het huidige Anne Frank Huis, zou worden gesloopt. De stichting werd onder andere door Otto Frank, de vader van Anne, opgericht. 

Naast het beheer van het museum aan de Prinsengracht en het verhaal van Anne Frank onder de aandacht brengen, zet de stichting zich ook in door te wijzen op de gevaren antisemitisme, racisme en discriminatie. Met die reden vindt het cultuurfonds dat de stichting een terechte winnaar is. 

Dromen delen

"Wij zijn enorm blij met deze prijs", reageert directeur van de stichting Ronald Leopold. "De meeste mensen kennen het Anne Frank Huis. Minder bekend is dat wij als stichting educatieve producten en programma’s voor jongeren wereldwijd maken, om ze te inspireren. Altijd vormt het levensverhaal van Anne Frank de basis. Alhoewel het leven van een jongere nu en dat van Anne in 1944 sterk van elkaar verschilt, delen zij de droom van gelijke rechten voor iedereen, van een open en vrije samenleving en van jezelf kunnen zijn."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]