Ga naar Content

Autoriteiten kondigen 'stevige politieinzet' aan om openbare orde in Amsterdam-Osdorp te herstellen

Burgemeester Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie kondigen 'stevige politieinzet' aan om de openbare orde in de Amsterdamse wijk Osdorp te herstellen. Dat is besloten na een ingelast overleg van de driehoek over de aanhoudende rellen in de wijk. Al drie avonden op rij is het daar onrustig. 26 jongeren werden gisteravond opgepakt nadat de Mobiele Eenheid moest ingrijpen, één van hen zit nog vast. 

Foto: Inter Visual Studio

"Het moge duidelijk zijn dat geweld tegen hulpverleners en het hebben van onveilig gevoel bij buurtbewoners iets is wat de driehoek onacceptabel vindt", zo schrijft de politie. "Daarom wordt gezocht naar een gezamenlijk én passend beleid met betrekking tot deze problematiek."

"Gisteravond is het dieptepunt bereikt waarbij de Mobiele Eenheid heeft moeten optreden en ingrijpen", aldus de politie. Agenten werden door de jongeren met zwaar vuurwerk bekogeld. In totaal werden 26 jongeren in de leeftijd van 14 tot 26 jaar aangehouden. Eén van hen, een minderjarige jongen, is aangehouden voor openlijke geweldpleging en zit op dit moment nog vast. De rest is weer op vrije voeten.

Aanhoudende rellen

Sinds zondagavond is het onrustig in Osdorp. Nadat er op de kermis met vuurwerk werd gegooid, besloot burgemeester Halsema om de sluitingstijd te vervroegen van 22.00 uur naar 19.00 uur. Maar ook eergisteren en gisteren moest de politie massaal uitrukken richting Osdorp vanwege ongeregeldheden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]