Ga naar Content

Directeur en collega's over viral gegane 'masturberende' chauffeur: "Rotte appel"

Verbijsterde reacties over de roekeloze chauffeur op snelweg A7. Op een video, die gisteren viral ging, is te zien hoe een man uit het raam van zijn cabine hangt en met zijn rechterhand ogenschijnlijk een 'masturberende' beweging maakt. Na een statement op Facebook van het bedrijf regent het reacties van mensen die er hun ongenoegen over uitspreken. "Wat een misselijk gevoel kreeg ik toen ik dat filmpje zag. Ik schaam me ervoor", stelt een van de medewerkers van het transportbedrijf in Zwaagdijk-Oost.

Foto: Dumpert/VSDV

Rober van Straalen, directeur van het transportbedrijf VSDV, vertelt in een reactie aan WEEFF/NH Nieuws nogmaals geschrokken te zijn van de video die op social media circuleert en viral is gegaan. Van Straalen, die momenteel op vakantie is in Spanje, kreeg de video al snel onder ogen.

"Ik geloof dat de video net een paar minuten online stond, toen het naar mij gestuurd werd op de app", blikt hij terug. "We hebben direct daarna met deze chauffeur gebeld en hem gezegd naar het hoofdkantoor toe te komen."

Situatie wordt betreurd

Daar kon hij volgens andere medewerkers van het bedrijf zijn spullen inleveren. De directeur kan dit bevestigen noch ontkennen, en spreekt - net als in het eerder uitgebrachte statement op de Facebookpagina van het bedrijf - van 'de enige en juist passende maatregel die het bedrijf kan nemen'.

Van Straalen zegt het voorval te betreuren en dan met name voor de collega's. Zo worden meerdere chauffeurs aangesproken bij klanten en wordt er door sommigen zelfs gedacht dat ze de chauffeur zijn die gefilmd is. Eén van de medewerkers heeft zelfs zijn vrachtwagen moeten omwisselen, omdat zijn wagen bijna identiek is.

"Het ergste is nog dat de andere mensen die voor ons werken geshockeerd zijn", aldus Van Straalen. "Het was verder wel een goede chauffeur, maar het is niet normaal wat er gebeurd is. Deze dingen zouden niet mogen gebeuren, maar dat is het wel. We kunnen niet bij al onze 1.100 medewerkers ernaast gaan zitten en ze controleren. Het is een domme actie, makkelijk zat. Ik ben ervan overtuigd dat hij er zelf ook doodziek van is."

"Drie minuten na het plaatsen van het filmpje werd het naar mij doorgestuurd. Ik heb direct daarna de chauffeur gebeld"

rober van straalen, directeur vsdv transport

Van Straalen heeft besloten om geen aangifte te doen van de 'bizarre situatie' op de snelweg. Wel heeft de politie vanmorgen contact met het transportbedrijf opgenomen. "In overleg met de officier van justitie starten wij een onderzoek naar de gedragingen van de chauffeur", laat de politie weten. Hij moet zich binnenkort melden voor verhoor. Verder doet de politie op dit moment nog geen uitspraken. 

Rotte appel

Ook medewerkers van het transportbedrijf laten hun ongenoegen blijken. "Wij als chauffeurs van VSDV zijn trots op ons bedrijf en dat wordt door deze rotte appel ten gronde gericht", luidt één van de reacties onder het statement. "Aan onze klanten en iedereen die met het bedrijf te maken heeft: scheer ons niet over één kam. Wij zetten allemaal onze schouders eronder om dit achter ons te laten."

Een andere chauffeur laat weten dat hij trots is op het bedrijf waar hij 'al lang werkzaam voor is'. "Maar wat een misselijk gevoel kreeg ik toen ik dat filmpje zag. Ik schaam me ervoor."

Volgens een derde collega-chauffeur staat het bedrijf 'als een huis'. Hij schrijft blij te zijn dat het transportbedrijf de chauffeur niet meer in dienst heeft. "Rotte appels heb je altijd en van deze zijn wij gelukkig af. Prima opgelost."

'Goed gehandeld'

Ook anderen, al dan niet beroepschauffeurs, zeggen in een reactie dat het bedrijf een juiste beslissing heeft genomen. Eric verbaast zich over het feit dat de chauffeur onverstandig met zijn wagen en lading is omgesprongen. "Wat als hij eruit geflikkerd was?", vraagt hij zich af. "De filmer op de linkerbaan dendert eroverheen en de auto op cruise control gaat vrolijk verder? En dan? Vul zelf maar in."

Hij zegt verder het jammer te vinden dat een bedrijf als VSDV op deze manier 'in een groot zwart gat wordt geflikkerd'. "Goed gehandeld. Van mij zou die nergens meer mogen rijden. Hij is de naam vrachtwagenchauffeur niet eens waard."

Aart is het met hem eens, en zegt dat 'zulke zieke geesten' er niet aan mee werken om het imago van chauffeurs en de passie voor het vak op een hoger niveau te brengen. Sander geeft in een andere reactie aan dat hij hoopt dat de rust snel terugkeert. "Dit bericht is een goed statement naar buiten toe", schrijft hij. "En hopelijk gaan mensen het begrijpen." 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]