Ga naar Content

Anouk Gielen (23) voorgedragen als nieuwe provinciale lijsttrekker GroenLinks

De 23-jarige Anouk Gielen wordt voorgedragen als de nieuwe provinciale lijsttrekker van GroenLinks. De politica is sinds 2019 werkzaam in de Provinciale Staten. Sinds juni van dit jaar is ze fractievoorzitter. "Het is een hele eer dat ik onze club mag vertegenwoordigen", zegt ze tegen NH Nieuws.

Foto: GroenLinks

Gielen laat weten dat ze veel zin heeft om aan de slag te gaan. Saai vind ze zichzelf zeker niet, want ze gaat zich met name inzetten voor het klimaat en duurzame energie. Onderwerpen die op dit moment erg spelen in de politiek. "Juist als je zo jong bent en deze zaken belangrijk zijn, dan kies ik er met liefde voor mij daarvoor in te zetten. Mijn generatie weet als geen ander hoe urgent de klimaatcrisis is", laat de politica weten.

Volgens haar is de provincie relevanter dan ooit in het aanpakken van het stikstofprobleem, natuurherstel en het opwekken van duurzame energie.

Sterke kandidaat

GroenLinks laat weten dat ze met Gielen een sterkte kandidaat hebben. "Anouk is bevlogen, idealistisch en daadkrachtig", schrijft de partij. "Ze leidt de fractie met verve, is een strategisch onderhandelaar en een goede debater die onze idealen in politieke resultaten omzet."

Partijleden kunnen op 26 november tijdens een ledenvergadering stemmen over de voordracht van de 23-jarige politica. Dan kan ook worden gestemd over de rest van de kandidatenlijst. Volgens Gielen is het een spannend moment. "Want je weet nooit wat er gebeurd. Er zijn tot nu toe nog geen tegenkandidaten, dus ik geloof dat het goed gaat komen", lacht ze.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 15 maart.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play