Ga naar Content

Overleden duikinstructeur had luchtfles in handen op moment van explosie

De luchtfles van de duikinstructeur die gisteren overleed bij een Amstelveens zwembad is in zijn handen ontploft. Zo'n veertig mensen waren getuigen van de enorme ontploffing. 

Foto: VLN Nieuws

Het slachtoffer stond op het moment van de ontploffing aan de rand van het bad. "De fles is de ene kant op geblazen en hij de andere kant op", vertelt directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur vanochtend aan NH Nieuws. De instructeur, die afkomstig is uit Amsterdam, kwam bewusteloos aan in het ziekenhuis en is daar overleden. Bij het ongeluk raakte niemand anders gewond. De Arbeidsinspectie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Dat onderzoek kan nog maanden duren. 

"Degene die daar lesgaf heeft na de knal geprobeerd door te gaan, om het weg te houden bij de kinderen"

Heleen van Ketwich Verschuur - amstelveensport

Duikschool Nemo, waar de instructeur lid van is, maakte gisteren rond 10.15 uur gebruik van het instructie- en wedstrijdbad. Deze liggen in het middelste gedeelte van het complex. In het bad aan de linkerkant, het golfslagbad, waren zo'n 10 mensen aan het zwemmen. Het doelgroepenbad, dat rechts van het wedstrijdbad ligt, werd gebruikt voor zwemles aan een groep van ongeveer 12 kinderen. 

"Degene die daar lesgaf heeft na de knal geprobeerd door te gaan, om het weg te houden bij de kinderen. Vlak daarna is het hele zwembad ontruimd. De kinderen hoefden niet langs de plek van het ongeluk", vertelt Ketwich Verschuur. 

'Samen over praten'

Het 'noodlottige ongeluk' heeft volgens haar een enorme impact op de medewerkers van het zwembad. "Maar gelukkig is er heel veel ondersteuning." Slachtofferhulp stond gisteren bijvoorbeeld meteen voor hen klaar. 

Het zwembad is na het ongeluk de hele zondag gesloten geweest. Vandaag wordt alleen het golfslagbad gebruikt voor recreatief zwemmen. Ook is hier een zwemactiviteit voor ouderen. De schade die is ontstaan aan de rand van het wedstrijdbad wordt vandaag hersteld.

Medewerkers die gisteren in het zwembad aanwezig waren, hoeven vandaag niet te werken. "Maar we hebben hen wel gevraagd om te komen, zodat we er samen over kunnen praten."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]