Start van hoofdcontent

ZWANENBURG

nl

Eigenaren zien hun zaak in Zwanenburg in vlammen opgaan: "Het is een nachtmerrie"

17 oktober 2022, 09.14 uur · Aangepast 17 oktober 2022, 13.16 uur · Door Redactie

De eigenaren van het door brand verwoeste pand in Zwanenburg reageren vanochtend emotioneel. Zij zagen vannacht een deel van hun zaak in vlammen opgaan: "Het is een nachtmerrie, alsof we in een film terecht zijn gekomen", vertellen ze tegenover NH Nieuws.

Het gaat om de opslag van een witgoed- en elektronicazaak Welhof aan de Venenweg in Zwanenburg. "We verwachten enorme schade. In het pand stonden vooral wasmachines, fietsen en matrassen."

De brand ontstond vannacht rond 00.30 uur. De eigenaren van de zaak kunnen moeilijk bevatten wat er afgelopen nacht is gebeurd. "Dit is een nachtmerrie", zegt een van hen. "Niet alleen voor ons, maar ook voor de veertig werknemers."

Volgens een getuige waren er meerdere werknemers binnen aan het werk om orders klaar te zetten voor de volgende dag. De veiligheidsregio Kennemerland laat weten dat het om drie medewerkers gaat. Zij wisten op tijd het gebouw te verlaten en zijn ongedeerd.

"Een ravage"

Een omwonende vertelt aan NH Nieuws dat ze afgelopen nacht niets van de brand gehoord heeft. Wel zag ze vanmorgen een enorme ravage. "Ik vind het heel erg voor de eigenaren en wens hen veel sterkte." Een tweede buurtbewoner heeft in eerste instantie ook niets van de brand gehoord. "Ik merkte pas iets van de brand nadat er blusvoertuigen langsreden."

De opslag van de zaak is vernield, maar de rest van het pand is nog intact. Hier is ook de elektronicawinkel gehuisvest. In de winkel werken veertig mensen.

Reacties na verwoestende brand in Zwanenburg - NH Nieuws

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]