Ga naar Content

Een dansvoorstelling op 72 meter hoogte: 'Knap dat ze heelhuids beneden zijn gekomen'

Twee danseressen gaven een optreden op 72 meter hoogte tegen de gevel van de Grote Kerk van Beverwijk. Een staaltje circuskunst waarmee ze vanmiddag het respect van het publiek verdienden. "Knap dat ze heelhuids beneden zijn gekomen", zei een man die met open mond had toegekeken.

De Erfgoedparade is een reizende voorstelling die met een zogeheten verticale dans een verbinding tot stand brengt tussen cultuur en iconische gebouwen. Daarin mocht de Grote Kerk van Beverwijk, in de volksmond de Wijkertoren, niet ontbreken. Meerdere keren vormde het ruim vijf eeuwen oude gebouw dit weekeinde het decor van het stuk  'Dansen naar de Hemel.'  En die verliepen succesvol voor de dansers en freerunners van de stichting Ropes Aligned/Vertical Dance Theater Amsterdam.   

Het publiek is opgelucht dat de danseressen Natasja Bode en Suzanne de Bekker na hun halsbrekende toeren weer veilig met beide benen op de grond stonden. "Als dat maar goed gaat", kon je de toeschouwers horen denken. Maar de twee dansers zweven liever door de lucht dan dat ze veilig op de grond staan. "Ik vind het alijd een beetje saai als ik weer beneden ben", zegt Suzanne de Bekker. "Er is niets fijner dan hoog door de lucht te zweven."    

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]