Ga naar Content

Duikinstructeur overleden na ongeluk in Amstelveens zwembad

De duiker die vanochtend gewond raakte in zwembad De Meerkamp in Amstelveen is overleden. Medewerkers zijn geschokt en aangeslagen, het zwembad is voor de rest van de dag gesloten. 

Foto: VLN Nieuws

Vermoedelijk is de persluchtfles van de duikinstructeur ontploft tijdens het duiken. Politie, brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen naar het zwembad toe om de medewerker medische zorg te geven. Het slachtoffer is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Enorm geschrokken

Medewerkers van het zwembad zijn geschrokken. "Het heeft enorme impact op ons. Zoiets maak je niet dagelijks mee", zegt Suzan Kaynar, coördinator bij De Meerkamp. Op dit moment krijgen zij en haar collega's begeleiding van Slachtofferhulp. "Drie jaar geleden hadden we ook een reanimatie in het zwembad. Sommige collega's herbeleven dit gevoel nu weer."

Het zwembad blijft voor de rest van de dag gesloten. De arbeidsinspectie doet verder onderzoek naar wat er precies gebeurd is.

De Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens spreekt zijn medeleven uit. “Dit is een noodlottig ongeval. Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer. Ook medewerkers van het zwembad en aanwezigen bij het incident zijn geschokt en aangeslagen. Slachtofferhulp en GGD zijn ingeschakeld voor mensen die daar behoefte aan hebben. Bij duikvereniging Nemo is de verslagenheid na het incident groot. Verder wachten we de resultaten van het onderzoek van de arbeidsinspectie af.”

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.