Start van hoofdcontent

ZUIDOOSTBEEMSTER

nl

Driehonderd kinderen maken eigen gedichtenbundel tijdens Kinderboekenweek

14 oktober 2022, 17.00 uur · Aangepast 14 oktober 2022, 19.46 uur · Door Mischa Korzec

Luid applaus bij OBS De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster. Kinderen van de school lazen voor uit eigen werk tijdens de presentatie van hun eigen gedichtenbundel. De eerste exemplaren werden overhandigd aan de wethouder en de schoolleiding, maar de kinderen kregen natuurlijk zelf ook een boek mee naar huis.

300 kinderen maken ‘GiGa Goede Gedichtenbundel’ tijdens Kinderboekenweek - NH Nieuws

Nora, van bijna negen, heeft een gedicht geschreven over haar favoriete plekje bij een meertje waar ze graag radslagen maakt. Zelf wist ze eigenlijk niet dat ze kon dichten, maar wil dat nu wel vaker doen. De 9-jarige Kaatje is erg trots op haar eigen gedicht. Het is dan ook haar lievelingsgedicht in de bundel. Ze beschrijft in haar gedicht een mooie dag onderaan de dijk terwijl ze danst in het gras.

Gi-ga-groen

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Gi-ga-groen. Na wat lessen van een schooldichter, schreven de leerlingen uit de onderbouw ook een groepsgedicht. Kinderen uit de andere groepen schreven zelf een gedicht over het thema van de Kinderboekenweek. De gedichten zijn nu te lezen in een door de school uitgegeven gedichtenbundel.

Rozanne Mak is leescoördinator op de Bloeiende Perelaar en hoopt dat de kinderen meer gaan lezen door de dichtbundel. "Ik hoop dat het ze inspireert dat voor hun lezen ook op een andere manier kan."

Op school is de Kinderboekenweek vandaag afgesloten en zondag in de rest van het land. Alle kinderen krijgen een bundel mee naar huis.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]