Ga naar Content

Ouderen Hilversums wooncentrum weken aan huis gekluisterd door renovatie lift

Een drama voor de bewoners van het Leen ter Rouwelaarshuis in Hilversum. De lift in het wooncentrum wordt drie weken lang gerenoveerd. Bewoners die slecht ter been zijn kunnen daardoor alleen bij hun woning komen met een traplift. Bewoners met een scootmobiel kunnen daar simpelweg geen gebruik van maken. "Sommige mensen zitten twee, drie weken in hun woning opgesloten", aldus een bewoner.

Foto: NH Nieuws

De renovatie is inmiddels zo'n anderhalve week bezig en kan in totaal zo'n twintig dagen gaan duren. De werkzaamheden kwamen ook nog eens rauw op het dak van veel bewoners. Slechts twee dagen van tevoren kregen bewoners namelijk bericht. "Waardeloos, dit kwam voor ons heel onverwacht", aldus een bewoner op NH Radio. "Mensen hebben geen rekening kunnen houden met boodschappen of andere dingen. Hoe kan het dat mensen niet tijdelijk ergens anders worden ondergebracht?"

Voor een andere bewoner bleek de timing wel erg ongelukkig: "Ik heb een operatie gehad voor een nieuwe heup en nieuwe knie en daarom heb ik een scootmobiel, maar die kan nu niet naar beneden. Ze zeggen dat de lift op 21 oktober weer klaar is, maar dat is nu nog negen dagen heel vervelend. Echt een probleem."

"Ze zeggen wel: jullie zijn ingelicht, maar dit kan echt niet"

bewoner wooncentrum Leen ter Rouwelaarshuis

In een reactie van Woonzorg Nederland, verantwoordelijke voor het wooncentrum, laat de organisatie weten zelf ook overvallen te zijn door de renovatie. Een dag voordat de bewoners werden ingelicht kregen ze pas melding dat de lift gerenoveerd zou worden. Ook is er als hulp een lift-assistent neergezet om mensen te helpen met de traplift.

Bewoners zeggen weinig te hebben aan die uitleg. "Ze zeggen wel: jullie zijn ingelicht, maar dit kan echt niet." Een échte oplossing voor de komende negen dagen lijkt er niet. Voor de bewoners is het dus hopen dat de lift op 21 oktober weer naar behoren werkt.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]