Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Bemanning vakantievlucht slaat alarm, mensensmokkelaar opgepakt op Schiphol

12 oktober 2022, 12.51 uur · Aangepast 12 oktober 2022, 13.15 uur · Door Doron Sajet

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft maandagavond twee passagiers aangehouden aan boord van een vakantievlucht vanuit Griekenland. Volgens een woordvoerder gaat het om een 40-jarige Rotterdammer die van mensensmokkel wordt verdacht en een vermoedelijk minderjarige jongen. De bemanning sloeg alarm, omdat het tweetal zich tijdens de vlucht verdacht zou hebben gedragen.

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol - Koninklijke Marechaussee

Het tweetal zat niet naast elkaar tijdens de vlucht, maar zocht elkaar wel regelmatig op. Het viel de bemanning bovendien op dat de man en de jongen zenuwachtig waren. Een op mensensmokkel gespecialiseerd team van de Koninklijke Marechaussee wachtte de twee reizigers na aankomst bij de gate op.

De marechaussee vermoedt dat de 40-jarige Rotterdammer de jongen heeft meegesmokkeld. De identiteit van de jongen moet nog worden vastgesteld. Hij had een ID-kaart van iemand anders bij zich die op hem leek. De twee zijn aangehouden en de marechaussee doet onderzoek.

Druk met mensensmokkel

Volgens woordvoerder Robert van Kapel heeft de Koninklijke Marechaussee het druk met de bestrijding van mensensmokkel. Zo wordt er momenteel ook onderzoek gedaan naar lege migrantenboten die onder andere op Noord-Hollandse stranden aanspoelden. Mogelijk zijn in de boten mensen naar Engeland gesmokkeld.

De marechaussee hield maandagavond ook een Roemeense chauffeur aan bij Venlo op verdenking van mensensmokkel. In zijn auto zaten een man, vrouw en kind zonder reisdocumenten. De chauffeur gaf toe de drie niet te kennen.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]hnieuws.nl
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]