Start van hoofdcontent

IJMOND

nl

Nieuwbouw aan Spoorsingel Beverwijk • Inloopbijeenkomst Cruyff Court in Velsen-Noord

12 oktober 2022, 08.20 uur · Aangepast 13 oktober 2022, 10.45 uur · Door Redactie IJmond

  1. Drie personen aangehouden bij steekpartij in IJmuiden, één man gewond
  2. Supporters Roda JC zijn aankomende vrijdag niet welkom in stadion van Telstar
  3. Geluidsoverlast voor omwonenden bij werkzaamheden Sluiseiland IJmuiden
  4. Nieuwbouw op Marloterrein in Beverwijk
  5. Inloopbijeenkomst over het toekomstige Cruyff Court in Velsen-Noord
  6. Connexxion kleedt dienstregeling uit

Dit is het IJmond nieuwsblog van woensdag 12 oktober. Hier vind je het nieuws van gisteren. Tips, nieuwtjes of mooie beelden uit de IJmond? Mail ze naar [email protected]

13 oktober 2022, 10.45 uur

Drie personen aangehouden bij steekpartij in IJmuiden, één man gewond

Bij een steekpartij aan de Willembeeksweg in IJmuiden is vanavond een man gewond geraakt. Er zijn volgens een woordvoerder van de politie drie personen aangehouden.

Redactie

13 oktober 2022, 10.45 uur

Supporters Roda JC zijn aankomende vrijdag niet welkom in stadion van Telstar

Na overleg hebben burgemeester Dales, het Openbaar Ministerie, de politie en Telstar besloten dat supporters van Roda JC niet welkom zijn bij de wedstrijd van aankomende vrijdag in het stadion van Telstar. De harde kern van de club uit Kerkrade heeft het vorig weekend zo bont gemaakt dat de ME in actie moest komen. Bij eventuele escalaties in Velsen zou er volgens de gemeente niet genoeg politiecapaciteit zijn.

Redactie

13 oktober 2022, 10.45 uur

Geluidsoverlast voor omwonenden bij werkzaamheden Sluiseiland IJmuiden

Vandaag is in IJmuiden de bouw begonnen van een installatie tegen verzilting van het Noordzeekanaal. Sinds de in gebruik name van de nieuwe zeesluis wordt bij iedere schutbeurt 10.000 ton zout het zoete kanaal ingesluisd. Dat is met name een probleem voor de landbouw die afhankelijk is van zoet water. Het project kost 100 miljoen euro en is over twee jaar klaar.

Redactie

12 oktober 2022, 15.09 uur

Nieuwbouw op Marloterrein in Beverwijk

Op de plek van een vroegere sportschool langs de Spoorsingel op het Marloterrein in Beverwijk komt een complex met 91 appartementen, vooral bestemd voor mensen ouder dan 55 jaar. Het gaat om appartementen in de vrije sector. Volgens de gemeente Beverwijk is het plan 'in participatie met de omgeving tot stand gekomen.' Dit najaar begint de bestemmingsplanprocedure. Als alles volgens plan loopt, start de bouw in de loop van 2023. Medio 2025 is de oplevering. Vrijdag tekenen wethouder Ali Bal (ruimtelijke ordening) en Dreef Beheer, eigenaar van de grond, de overeenkomst. 

Redactie

Artist impression van het nieuwe appartementengebouw
12 oktober 2022, 08.46 uur

Inloopbijeenkomst over het toekomstige Cruyff Court in Velsen-Noord

𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝗖𝗿𝘂𝘆𝗳𝗳 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘁 𝗩𝗲𝗹𝘀𝗲𝗻-𝗡𝗼𝗼𝗿𝗱 Woensdagavond 12 oktober van 19.00 tot 21.00 uur organiseert gemeente Velsen...

Posted by Gemeente Velsen on Thursday, October 6, 2022
12 oktober 2022, 08.20 uur

Connexxion kleedt dienstregeling uit

Om de huidige OV-chaos in de IJmond en rond Haarlem het hoofd te bieden, gaat Connexxion minder bussen inzetten. Dat zit zo: door personeelstekort en ziekteverzuim bij het vervoersbedrijf vallen veel ritten uit de 'volledige' dienstregeling op het laatste moment uit, waardoor reizigers niet weten waar zij aan toe zijn. Door af te schalen rijden de bussen straks minder vaak, maar is de kans groter dat de bus komt.

Lees hier de rest van het artikel.