Start van hoofdcontent

BEVERWIJK

nl

Twee mannen opgepakt na achtervolging over A9 en botsing met politieauto in Beverwijk

11 oktober 2022, 10.17 uur · Aangepast 11 oktober 2022, 12.46 uur · Door Thomas Jak

De politie heeft vannacht twee mannen van 20 en 21 jaar oud uit Velsen-Noord opgepakt na een achtervolging die eindigde met een botsing in Beverwijk. Er waren veel agenten en zij losten 'een aantal waarschuwingsschoten'. Een derde verdachte wist toch uit handen van de politie te blijven.

Foto: NieuwsFoto.nl / Laurens Bosch

Aan de botsing van de grijze Citroën met een politieauto op de kruising van de Merwedestraat en de Paalgatlaan rond kwart voor één vannacht, ging al veel vooraf.

In Schagen waren de mannen eerder op de avond volgens de politie 'betrokken bij een verdachte situatie'. Wat voor situatie precies, is nog niet duidelijk. Agenten op de A9 keken daarom wel al uit naar hun Citroën, die zij op een gegeven moment aan zagen komen.

Tekst loopt door onder de foto's

De drie verdachten in de auto raceten op de snelweg voorbij het stopteken van de politie. Daarna achtervolgden de agenten de mannen met de auto over de A9, door Heemskerk en door Beverwijk. Daar botste de Citroën met een politieauto.

Zelfs toen gaven de drie verdachten niet op: zij probeerden te vluchten. De politie zou volgens NieuwsFoto met 'veel eenheden' en agenten in kogelvrije vesten op de situatie af zijn gekomen. Om twee van de drie verdachten te kunnen aanhouden, zijn er volgens de politie waarschuwingsschoten gelost. 

Naar de derde man is vannacht met een helikopter, maar zonder resultaat gezocht.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]