Ga naar Content

Uur vertraging door demonstranten met omgekeerde vlaggen bij optocht Alkmaar Ontzet

De optocht voor het Alkmaar Ontzet is een uur vertraagd. Tientallen demonstranten met omgekeerde vlaggen negeerden de politieblokkade en liepen in de weg. Om half vier is de Grote Middagoptocht alsnog begonnen. De burgemeester baalt van de ontstane situatie.

Foto: Maaike Polder

Een aantal van de demonstranten zijn van de organisatie United Hands, volgens onze verslaggever loopt er een enkele boer tussen. Met het protest willen ze uitdragen dat "Nederland naar de klote gaat. Hier is de victorie begonnen, daarom beginnen we hier. Burgers zijn niks meer waard." Het protest leidt tot ontevreden publiek, dat de demonstranten met boe-geroep probeert weg te jouwen. 

De demonstranten hadden toestemming voor een protest in park De Hout en mochten het protest om 16.30 uur, na de optocht, in de stad voortzetten. De groep besloot toch vóór de optocht al de stad in te gaan. 

Burgemeester Anja Schouten reageert bij NH Nieuws: "Demonstreren mag. Maar voor de veiligheid moet je daar goede afspraken over maken. Die hebben we gemaakt en die zijn niet nagekomen. Daar baal ik van."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]