Benutte strafschop en assist Giousis geven doorslag voor Telstar tegen Jong PSV

Telstar heeft - net als vorig seizoen - Jong PSV verslagen op sportpark De Herdgang. Een penalty van Christos Giousis en een assist op invaller Yael Liesdek waren doorslaggevend: 0-2.

Christos Giousis (r) scoort vanaf elf meter de 1-0 voor Telstar - Foto: Orange Pictures

In vergelijking met de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht was er één wijziging. Jonathan Mulder verving de geblesseerde Thomas Oude Kotte. Naast Oude Kotte ontbrak ook Koen Blommestijn met een kwetsuur. Telstar werd gesteund door 33 supporters. Zij zagen dat de Eindhovenaren beter waren in de openingsfase.

Mohammed Amin Doudah kreeg twee grote kansen. Eerst kon Ronald Koeman Jr. redden, bij zijn tweede poging stond de paal in de weg. Beide keren kwamen de Witte Leeuwen goed weg. David Min kreeg na 23 minunten de grootste kans namens Telstar. Jay Kruiver gaf de bal strak voor, maar de spits vond op vijf meter van het doel Jong PSV-keeper Niek Schiks op zijn weg.

Yael Liesdek hielp Telstar aan de belangrijke tweede treffer - Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

Liesdek zorgt voor beslissing

In de 68e minuut probeerde Delvechio Blackson met een steekpass Min te bereiken. Min werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, waardoor Christos Giousis mocht aanleggen vanaf elf meter. De Griek schoot hard raak en vierde het doelpunt met de fans: 0-1. Telstar leek enkele minuten later een strafschop tegen te krijgen. Özgür Aktas hield invaller August Priske Flyger vast, maar de scheidsrechter wuifde tot verbazing van velen de protesten weg.

Nog geen minuut later was het groot feest voor de Velsenaren. Na een voorzet van Giousis schoot invaller Yael Liesdek de bal binnen: 0-2. Jong PSV kon in de slotfase geen potten meer breken, waardoor Telstar de drie punten meenam naar Velsen-Zuid.

Door de overwinning stijgt Telstar naar de dertiende plaats met twaalf punten. Roda JC is volgende week de tegenstander.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (Liesdek/73), Apau, Aktas, Blackson, Mulder; Overtoom (Soares/92), Najah; Giousis; Plet (Ainsalu/73), Min