Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

LIVE NH Sport met Jong PSV - Telstar en Jong AZ - NAC Breda

7 oktober 2022, 09.30 uur · Aangepast 7 oktober 2022, 10.57 uur · Door Edward Dekker

Opnieuw neemt Telstar het in de eerste divisie op tegen een beloftenteam. Vanavond speelt de ploeg van trainer Mike Snoei in Eindhoven tegen Jong PSV. Het beloftenelftal van Jong AZ ontvangt NAC Breda. 

De Herdgang in Eindhoven - Pro Shots/Peter van Gogh

Beide wedstrijden, die om 20.00 uur beginnen, kun je live op de radio volgen bij NH Sport. Uiteraard houden we je ook op de hoogte van de tussenstanden op de andere velden. Onder meer bij Jong Ajax - Helmond Sport. 

Geen Oude Kotte en Blommestijn

Telstar-trainer Mike Snoei mist tegen Jong PSV een aantal belangrijke krachten. Anwar Bensabouh is al eventjes uit de roulatie en daar kwamen deze week Thomas Oude Kotte en Koen Blommestijn bij. De van FC Volendam gehuurde aanvaller kampt met een blessure aan de wreef, waardoor hij niet inzetbaar is. Tegen Jong FC Utrecht (2-2) begon hij om die reden op de bank. Oude Kotte, steunpilaar in de defensie, liep op de training een enkelblessure op waardoor hij waarschijnlijke enkele weken niet kan spelen. 

Thomas Oude Kotte vecht een duel uit tegen Almere City - Pro Shots / Erich Snijder

Jong PSV is tot nog toe bezig aan een wisselvallig seizoen. Ploegen als Willem II, VVV-Venlo en Roda JC leverden punten in tegen de Eindhovenaren, maar tegen TOP Oss gingen de beloften er zelf met 0-3 vanaf. Mocht Telstar, dat veertiende staat, winnen van Jong PSV dan komen beide teams in punten gelijk (twaalf punten).

Overigens nam Telstar vorig seizoen voor het eerst drie punten mee in de bus. Het werd toen 2-3. De acht wedstrijden daarvoor werden niet gewonnen (zes keer verlies, twee keer gelijk). Het wedstrijdcommentaar vanaf de PSV Campus De Herdgang komt van Frank van der Meijden

Jong AZ - NAC Breda

De tweede wedstrijd die je vanavond rechtstreeks op NH Radio kunt volgen, wordt in Wijdewormer gespeeld. Jong AZ ontvangt NAC Breda van Volendammer Alex Plat en voormalig FC Volendam-trainer Robert Molenaar. Op de ranglijst ontlopen beide teams elkaar nauwelijks iets. NAC staat achtste met veertien punten en Jong AZ negende met een puntje minder. 

Robert Molenaar - Pro Shots / Marcel van Dorst

Na het gelijkspel tegen ADO Den Haag (2-2) en de opeenvolgende nederlagen tegen PEC Zwolle (2-3), Willem II (1-0) en De Graafschap (2-0) is de ploeg van trainer Maarten Martens weggezakt naar de middenmoot. De statistieken geven weinig hoop dat de val van Jong AZ vanavond stopt. Alle zes duels die beide teams tegen elkaar speelden, won NAC. Hoe de wedstrijd van vanavond verloopt, hoor je van verslaggever Erik-Jan Brinkman. 

NH Sport is er vanavond van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Edward Dekker.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52