Ga naar Content

Automobilist rijdt door na ongeluk Hoorn, fietser met spoed afgevoerd

Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Grevelingenweg met de Maasweg in Hoorn. De automobilist is na het ongeluk doorgereden. De betrokken auto is inmiddels opgespoord, aldus een woordvoerder van de politie.

Foto: Inter Visual Studio

Dat meldt de politie aan NH Nieuws. Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur toen de fietser wilde oversteken op de kruising van de Grevelingenweg met de Maasweg in Hoorn. Hier kwam de fietser lelijk ten val, nadat hij werd aangereden door een auto. 

Omstanders boden hulp in afwachting van de hulpdiensten. Daarna is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "Ik heb bij die meneer op de grond gezeten om hem rustig te houden tot de ambulance er was", aldus een getuige die op dat moment in de buurt liep en opeens een knal hoorde.

"De man was erg in de war en had een flinke gat in zijn hoofd. Iemand die het had zien gebeuren, zag hem door de lucht gaan. Dat was ook wel te zien, waar het slachtoffer en de fiets lag."

Volgens de getuige is de automobilist na het ongeluk doorgereden. ''De auto heeft geen voorrang gegeven en waarschijnlijk de fietser over het hoofd gezien. Daarna ging 'ie naar rechts richting het Stan Kentonhof."

De politie onderzoekt momenteel het incident en roept getuigen op om zich te melden.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]