Ga naar Content

Blauwe blunder kostte gemeente Hilversum zo'n 15.000 euro: lijnen bijna weg

De verwarrende blauwe lijnen op de fietspaden rondom het Hilversumse stationsgebied zijn bijna helemaal verwijderd en daarmee lijkt de fout zo goed als hersteld. In totaal heeft het aanbrengen van de lijnen in juli en het verwijderen nu de gemeente al 14.310 euro gekost, laat de gemeente aan NH Nieuws weten. De lijnen worden na veel klachten van inwoners al na twee maanden weggehaald.

Foto: NH Nieuws / Mark Arents

De klachten stroomden vlak na het aanleggen van de lijnen al binnen. Zo liep de blauwe lijn ook over haaientanden en andere verkeersaanwijzingen. Al snel werden dat soort tekens opnieuw aangebracht of schoongemaakt, die kosten werden door de aannemer gedekt. Volgens de gemeente waren die lijnen namelijk 'foutief aangebracht'.  

Blauwe fietslijnen

De lijnen werden rondom het stationsgebied van Hilversum aangelegd om fietsers om de werkzaamheden heen te leiden. Het stationsgebied in de Mediastad krijgt een flinke metamorfose. Ook is er roze belijning om voetgangers te helpen, die lijnen blijven liggen.

Ook het verwijderen van de lijnen loopt nog niet soepel. "Het weghalen duurt langer dan verwacht en we merken dat de straalmachine erg luid is", laat een woordvoerder van de gemeente weten. Door middel van een soort hogedrukspuit zijn de lijnen voor het grootste gedeelte verwijderd. De laatste tegels zullen niet op die manier worden 'schoongemaakt', maar vervangen. Dat zou volgens de gemeente duurzamer zijn.

De aannemer die is ingehuurd voor de schoonmaakklus laat weten dat het gaat om de tegels aan het begin van de fietstunnel onder het Hilversumse station door. Deze zouden erg nieuw zijn en daardoor lastiger schoon te maken.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]