Ga naar Content

Mallorca-verdachte Mees T. afgelopen zomer weer op vakantie met groep vrienden, moet terug naar cel

Hilversummer Mees T., die wordt verdacht van de doodslag van Carlo Heuvelman vorig jaar zomer op het Spaanse eiland Mallorca, is afgelopen zomer weer met een groep vrienden op vakantie geweest. Dat erkent de Hilversummer voor de rechtbank. "Ik heb een fout gemaakt", beaamt hij. De rechter stuurt hem terug naar de gevangenis.

Foto: NOS

Dat T. het vliegtuig pakte voor een zomervakantie met zijn vrienden was hem door de rechter niet per se verboden, maar werd hem wel afgeraden. De rechtbank oordeelt streng voor de jonge Hilversummer. "Er word je afgeraden het te doen, maar gaat toch. Zeker gezien wat er vorig jaar gebeurd is, is dat niet slim", aldus de rechtbank.

Zelf bleek T. zich van geen kwaad bewust. "Ik heb vooraf gevraagd of het kon en er werd geen 'nee' gezegd, dus ik ben gewoon gegaan. Achteraf misschien niet zo slim. Ik snap dat dat verkeerd over komt." 

Lees ook

Zorgen over drugsgebruik

Naast de vakantie met zijn vrienden ging T. nog een keer in de fout door twee keer softdrugs te gebruiken. Dat mag hij niet. "Het lijkt wel of je de gestelde voorwaarden flauwekul vindt", aldus de rechtbank. "Je toont geen empathie voor de slachtoffers en dat vinden wij zorgelijk." 

Bekijk hieronder hoe de rechter uitlegt waarom Mees T. tot de uitspraak in de gevangenis moet zitten. Tekst loopt door onder de video.

Rechter legt uit waarom Mees T. opnieuw achter de tralies moet - NH Nieuws

Mees T. noemt zijn drugsgebruik 'dom', maar zegt het te hebben gedaan omdat hij veel last heeft van stress. "Het wordt mij soms allemaal te veel. De spanning, de stress. Dat is de reden waarom ik een fout heb gemaakt. Ik heb meermaals om hulp gevraagd van een psycholoog, maar dat wordt keer op keer afgewezen. Ik hoop dat ik dat straks alsnog krijg, want het zal mij zeker gaan helpen om deze fout niet meer te maken."

De jonge Hilversummer heeft van de reclassering een officiële waarschuwing gehad. De officier van justitie noemt het nonchalante beeld dat Mees T. toont 'erg zorgwekkend', maar vindt niet dat T. voorlopig weer moet worden vastgezet. De rechtbank is het daar niet mee eens en stuurt hem terug naar de gevangenis.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]