Ga naar Content

Haarlemse (74) en Hilversummer (73) omgekomen bij busongeluk tijdens groepsreis in Ecuador

Een man van 73 jaar uit Hilversum en een vrouw (74) uit Haarlem zijn gisteren om het leven gekomen bij een busongeluk in het Zuid-Amerikaanse land Ecuador. Ook zijn er nog twaalf Nederlanders gewond geraakt. Ze maakten een groepsreis met in totaal 21 Nederlanders. 

Foto: Printscreen van de online krant El Universo

Dit meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De gewonden zijn tussen de 41 en 75 jaar oud. Twee van hen verkeren in kritieke toestand. Het is nog niet duidelijk waar deze mensen vandaan komen. Ook een man uit Ecuador raakte gewond. 

Lokale media schrijven dat de buschauffeur vermoedelijk de macht over het stuur verloor in de buurt van de stad Tena en daarna tegen een andere bus botste, meldt de NOS. Dat gebeurde in de buurt van een brug. Op foto's is te zien dat de toeristenbus gekanteld op de weg ligt.

Volgens de krant El Universo duurde het een uur voordat hulpdiensten op de plaats van het ongeluk waren. Andere automobilisten zouden geholpen hebben om passagiers uit de bus te halen.

Alarmcentrale Eurocross heeft op verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken een speciaal telefoonnummer opengesteld voor betrokkenen. Een woordvoerder van het Ministerie meldt aan NH Nieuws later mogelijk met meer updates te zullen komen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het je tips over dit verhaal of ken je een van de betrokkenen? Mail dan naar [email protected] of [email protected].