Start van hoofdcontent

Sport

nl

Ajax-trainer Schreuder aast op eerherstel: "We moeten absoluut beter gaan presteren"

3 oktober 2022, 14.44 uur · Aangepast 3 oktober 2022, 15.05 uur · Door Martijn Kramer

Ajax neemt het morgenavond in de Champions League op tegen het Italiaanse Napoli. Na het 2-1 verlies tegen Liverpool komt een overwinning als geroepen om uitzicht te blijven houden op overwintering in het miljoenenbal.

Alfred Schreuder - Pro Shots / Toon Dompeling

"We moeten absoluut beter gaan presteren. Morgen is een uitgelezen kans om ons te verbeteren. Ik heb veel vertrouwen in mijn eigen spelers. Daarnaast hebben we Napoli goed geanalyseerd. We weten wat voor wedstrijd het kan gaan worden", blikt Ajax-trainer Alfred Schreuder vooruit.

"Napoli speelt al enige tijd niet meer het ouderwetse catenaccio wat we van Italiaanse ploegen gewend zijn"

ajax-trainer ALFRED SCHREUDER

Geen catenaccio

Schreuder waakt vooral voor het on-Italiaanse spel dat de koploper van de Serie A speelt. "Napoli speelt al enige tijd niet meer het ouderwetse catenaccio wat we van Italiaanse ploegen gewend zijn. Ze zijn aan de bal erg sterk en spelen met veel druk vooruit. Wij delen die spelopvatting. Het wordt morgen dan ook een heel mooi voetbalgevecht."

Berghuis

Steven Berghuis kampt sinds de interland-periode met rugklachten, maar lijkt klaar voor een basisplaats. "Mijn onderrug is afgelopen week volop behandeld. Ik was helaas nog niet fit genoeg om tegen Go Ahead Eagles in de basis te starten, maar het gaat de goede kant op." Ajax heeft verder een vrijwel fitte selectie. Alleen Ahmetcan Kaplan en Jorge Sánchez zijn geblesseerd.

Ajax speelt morgenavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena tegen Napoli. De Italianen gaan na twee wedstrijden aan de leiding in groep A met zes punten. Liverpool staat tweede met drie punten gevolgd door Ajax met hetzelfde aantal punten.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52