Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

OFC speelt bekerduel tegen eredivisionist Sparta bij Purmersteijn

3 oktober 2022, 12.34 uur · Aangepast 4 oktober 2022, 12.35 uur · Door Martijn Kramer

Tweededivisionist OFC gaat het bekerduel tegen Sparta Rotterdam op het complex van Purmersteijn spelen. De lichtinstallatie op het eigen complex in Oostzaan geeft volgens de KNVB regels niet voldoende licht. Vierdedivisionist Purmersteijn biedt nu dus de oplossing.

OFC wijkt uit naar Purmersteijn voor bekerwedstrijd - Jan Kruijdenberg/Orange Pictures

Het bestuur van de tweededivisionist had verschillende accommodaties op de shortlist staan. Daar stonden sportpark Goed Genoeg (AFC), sportpark Kalverhoek (Jong AZ) en het Volendam-stadion (FC Volendam) op.

OFC-teammanager Jaap de Vries vertelt dat geen van de genoemde sportparken een concrete optie was. "Alle clubs die we op de korrel hadden, konden ons helaas niet helpen. Er waren bij alle accommodaties geen velden beschikbaar."

Prachtige bekersfeer

Uiteindelijk is De Vries wel heel blij met de accommodatie van Purmersteijn. "Ik heb gisteren een inspectie gedaan in Purmerend. De plaatselijke voetbalclub heeft een intiem sportpark. Er staat een klein tribunetje waar misschien honderd mensen kunnen zitten. Voor de rest staat iedereen dicht op het veld. Het creëert een prachtige bekersfeer."

 

Quote

''Onze verwachting is dat we volgend seizoen het hoofdpijndossier kunnen sluiten"

OFC-Teammanager Jaap de Vries

Renovatie

Ondanks de tijdelijke oplossing neemt het de oorzaak van het probleem niet weg. De Vries vindt het sportpark van OFC momenteel tweede divisie onwaardig. "Het hoofdveld en lichtinstallatie zijn inmiddels dertien jaar oud. Spelers van OFC hebben na het trainen vaak last van hun rug door het harde veld. Gelukkig hebben club en gemeente een begroting voor drie nieuwe velden en lichtinstallaties goedgekeurd. Onze verwachting is dat we volgend seizoen het hoofdpijndossier kunnen afsluiten."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52