Ga naar Content

Pijnlijke conclusies bij FC Volendam: "Geen honger gezien tegen directe concurrent"

FC Volendam heeft op bezoek bij Fortuna Sittard 'de kaas van het brood laten eten'. Dat was de conclusie van trainer Wim Jonk na de 2-0 nederlaag. "Ik heb geen honger gezien tegen een directe concurrent."

Wim Jonk: "Als zo veel mis gaat, weet je dat het een kansloze middag wordt" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Volendam heeft geen moment in de wedstrijd gezeten tegen de Limburgers, die voorafgaand slechts één punt minder hadden. Met name de slordigheid aan de bal en het gebrek aan strijd, baart Jonk zorgen. "Dan beland je van de regen in de drup."

In de eerste helft was Fortuna Sittard opportunistisch en dwong dat af met een wonderschone goal van Úmaro Embaló. De rode kaart van Bilal Ould-Chikh en de tweede tegentreffer voor rust maakten het drama voor Volendam compleet. "Negentig procent zakte door de ondergrens", stelt Jonk over de wanprestatie van zijn ploeg.

Opmerkelijk

Aanvoerder Damon Mirani vond het opmerkelijk dat zijn ploeg zo voor de dag kwam. "We hadden een hele goede trainingsweek achter de rug. Daar koop je niets voor, want we vertalen het niet naar de wedstrijd", zegt de 26-jarige Monnickendammer die opnieuw als controlerende middenvelder speelde.

Tekst loopt door onder de video.

Aanvoerder Damon Mirani: "Tegen een concurrent moet je het gras opvreten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Ik hoop dat de jongens in de spiegel kijken", gaat Jonk verder op de vraag hoe het verder moet de komende weken. Dan wacht landskampioen Ajax in het vissersdorp. "Eigenlijk heb je hier geen trainer voor nodig. Als speler diep van binnen en als spelersgroep moet je je gewoon schamen."

Wim Jonk: "Als groep moet je je schamen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Als speler diep van binnen en als spelersgroep moet je je gewoon schamen"

fc-volendam trainer WIM JONK

Volgende week zaterdag komt Ajax op bezoek aan de Dijk. De wedstrijd in Volendam is al weken uitverkocht. Het duel tussen de nummers zeventien en twee begint dan om 16.30 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52