Zevenklapper Ajax Vrouwen na hattrick Hoekstra tegen sc Heerenveen

Ajax Vrouwen heeft sc Heerenveen met overtuigende cijfers verslagen. Op sportpark De Toekomst werd het 7-0 voor de ploeg van Suzanne Bakker. Aanvaller Tiny Hoekstra blonk uit door drie treffers voor haar rekening te nemen.

Tiny Hoekstra (r) en Sherida Spitse maakten samen vier goals - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Net als bij de wedstrijden in de eredivisie bij de mannen, begon het duel tussen Ajax en Heerenveen met een minuut stilte. Dat was naar aanleiding van de stadionramp in Indonesië.

Ajax begon sterk en kreeg kansen via Romée Leuchter en Chasity Grant. Uiteindelijk brak Tiny Hoekstra na een klein halfuur de ban: 1-0. De aanvaller was enkele minuten later opnieuw het eindstation van een aanval en maakte 2-0. Sherida Spitse scoorde voor rust nog de 3-0, waardoor de Amsterdammers op rozen zaten.

Tekst gaat verder onder de tweet

Doelpuntenmachine

In de tweede helft ging Ajax onverminderd door met goals maken. Victoria Pelova scoorde met een schot in de kruising en ook de ingevallen Nikita Tromp was trefzeker. Hoekstra maakte een kwartier voor tijd haar hattrick compleet. Leuchter pikte vlak voor het einde ook een doelpuntje mee: 7-0.

Vanwege de Champions League-duels met Arsenal was dit de tweede wedstrijd voor Ajax. De Ajacieden kregen nog geen doelpunt tegen en spelen over twee weken tegen ADO Den Haag.