Ga naar Content

Twee inbrekers ontsnappen aan politie, lange zoektocht in bos Haarlemmerhout 

Twee inbrekers zijn vannacht op het nippertje uit handen gebleven van de politie. De twee mannen werden betrapt toen ze aan het inbreken waren in een huis aan de Bos en Hovenstraat. Een buurtbewoner zag ze, waarop de mannen op de vlucht sloegen. Ze renden het bos in, waarna een lange zoektocht door agenten volgde. 

Foto: Laurens Bosch, NieuwsFoto.nl

De mannen probeerden in te breken door met een slotentrekker de deur te forceren. De bewoners van het huis waar ze dat deden waren niet thuis, maar een oplettende buurtbewoner zag het wel en belde de politie. 

Toen de politie kwam, namen de inbrekers de benen en renden het Haarlemmerhout in. Daar verloor de politie ze uit het oog. 

Politie doet onderzoek

Met honden zocht de politie het bos af naar sporen, waarna ze een tas van de daders vonden. De bewoners zijn ondertussen op de hoogte en het huis is afgesloten voor verder onderzoek.

Het rechercheteam van de politie gaat verder met de zaak, de politie roept iedereen op die iets gezien heeft te bellen. Ook zouden ze graag camerabeelden, bijvoorbeeld van autocamera’s, ontvangen.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]