VV Alkmaar ten onder na rode kaart, eerste goal Telstar Vrouwen onvoldoende

Het is VV Alkmaar niet gelukt om concurrent Excelsior te verslaan. De ploeg leed in eigen huis een nederlaag, 1-3, mede door een rode kaart voor Femke Liefting. Telstar Vrouwen reisde af naar Rotterdam voor de confrontatie tegen Feyenoord. De Velsenaren maakten hun eerste goal na hun rentree, maar gingen wel ten onder op Varkenoord: 2-1.

Veerle van der Most (l) juicht na haar gelijkmaker - Foto: Photo by Jan Mulder /Orange Pictures

VV Alkmaar had voorafgaand aan de wedstrijd een puntje meer dan Excelsior. Het waren echter de Rotterdammers die op voorsprong kwamen. Uitgerekend Dana Breewel, die afgelopen zomer naar Rotterdam ging, maakte 1-0. Veerle van der Morst trok voor rust de stand gelijk: 1-1.

De ploeg van Mark de Vries speelde prima tegen Excelsior, totdat Femke Liefting een rode prent kreeg. Daarna ging het hard, want vier minuten later maakte Kim Remijnse een eigen goal: 1-2. Aisse Gumbs scoorde de laatste treffer van de avond.

Door de nederlaag gaat Excelsior over Alkmaar heen, dat één puntje uit drie duels haalde.

Feyenoord - Telstar Vrouwen

Voor het eerst in de historie speelde Telstar Vrouwen en Feyenoord tegen elkaar. De confrontatie begon slecht voor de Velsenaren, nadat Sanne Koopman (voormalig VV Alkmaar) 1-0 maakte. Niet veel later zorgde Zoï van de Ven zelfs ervoor dat de score werd verdubbeld.

Telstar knokte zich terug en kreeg een gigantische kopkans via Felice Hermans. Haar inzet werd net van de lijn gehaald. Anna van der Vlist scoorde in de blessuretijd de eerste goal na de terugkeer. Dat bleek niet voldoende voor een resultaat: 2-1.

Telstar Vrouwen staat op de gedeelde laatste plaats met PEC Zwolle en is nog puntloos.